Cea mai mare ţeapă imobiliară din Vestul României a început cu 100.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima escrocherie imobiliară făcută de artizanii afacerii Radisson le-a adus 100.000 de euro. Pentru că nu au păţit nimic au putut să dea cea mai mare ţeapă imobiliară din Vest, de aproape 3 milioane de euro.

UPDATE, ASTĂZI, ORA 17.55:
Timişoara: Escrocii care au dat cea mai mare ţeapă imobiliară din Vest au stat la masă cu magistraţi

Citeşte şi alte detalii interesante despre cea mai mare escrocherie din Vestul României:

Timişoara: Escrocii care au dat cea mai mare ţeapă imobiliară din Vest au fost ajutaţi de şeful Gărzii Financiare

Timişoara: Cea mai mare ţeapă imobiliară din Vestul României în 50 de volume de dosar DNA

EXCLUSIV Amendă record pentru avocatul unui arestat în cea mai mare escrocherie imobiliară din Vestul României

EXCLUSIV Cea mai mare escrocherie imobiliară din Vestul României

Pentru că au reuşit să scape basma curată, fără să păţească nimic, Ciprian Nistor şi Andreas Nadasdy, au pus la cale următoarea escrocherie imobiliară de proporţii: Afacerea Radisson.

Prima ţeapă, primele infracţiuni

Prima ţeapă dată de Nistor şi Nadasdy în Timişoara este afacerea Celebrity, unde şapte persoane au fost înşelate cu 109.700 euuro.



Conform unui document al Tribunalului Bucureşti, în 2005, Andreas Nadasdy (foto sus) a încheiat atunci mai multe contracte pentru construirea unui bloc în Zona Soarelui din Timişoara. În acel moment, conform documentului citat. Nadasdy s-a asociat cu Nistor (foto jos). Cel din urmă a comis prima infracţiune în momentul în care s-a înregistrat ca asociat cu Nadasdy, la Registrul Comerţului. „În cursul anului 2005 a declarat necorespunzător adevărului în cuprinsul a patru înscrisuri autentificate că nu are antecedente penale şi condamnări penale, înscrisuri folosite ulterior la Registrul Comerţului pentru a deveni asociat la SC Celebrity Construct SRL, SC Celebrity Invest SRL, SC Radisson Investment Group SRL şi SC Radisson Invest SRL. 



Sute de păgubiţi

Blocul Celebrity nu a mai fost construit iar victimele nu au găsit rapid dreptate în sistemul judiciar. Situaţia aceasta a permis celor doi escroci să recidiveze, de data aceasta producând, în perioada 2006 – 2009 cea mai mare ţeapă imobiliară din Vestul României, cu o pagubă totală de peste 3 milioane de euro şi sute de păgubiţi. Conform procurorului Viorel Cerbu de la Departamentul Naţional Anticorupţie al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Nistor şi Nadasdy au promis că vor construi alte blocuri, prin firmele Radisson. Au încasat avansuri de la 111 persoane din tot Vestul României. Una dintre firme a încasat peste 1,3 milioane de euro iar a doua peste 1,4 milioane de euro.

  

Zeci de firme înşelate


În paralel cei doi au cumpărat bunuri, servicii, excursii de lux, materiale de construcţie şi chiar autoturisme de la alte firme plătind parţial sau cu cecuri fără acoperire. Toate acestea au fost posibile deşi, încă de acum doi ani, au apărut primele plângeri penale ale unor timişoreni care au înţeles că nu vor vedea ridicate blocurile în care au cumpărat apartamente. În timp ce în Timişoara apăreau primele semnale cu privire la escrocheria de proporţii, Nistor şi Nadasdy se afişau cu persoane importante din instituţii care aveau ca atribuţii tocmai anchetarea escrocheriei.

Prietenii periculoase

Persoane importante din Garda Financiară, Departamentul naţional Anticorupţie Timişoara sau Finanţele Publice au fost acuzate public că au legături cu escrocii Radisson. Protecţia de care aceştia au beneficiat pe plan local a dus la exasperare victimele care au înfiinţat o asociaţie a păgubiţilor şi au ajuns chiar să protesteze în faţa sediului DNA Timişoara pentru că, sub şefia procurorului Vasile Vlad Speriusi, nu se lua nicio măsură în dosar.

  

Numele grele implicate

Actual director al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, Ione Olari (foto sus), la vremea aceea şeful Gărzii Financiare este unul dintre apropiaţii escrocilor Radisson. Olari, fiul şi nora lui s-au relaxat în excursii de lux plătite din banii păgubiţilor Radisson. Un alt nume apărut în scandal este cel al lui Dumitru Popovici (foto jos stânga), fost şef al Finanţelor Publice. Acesta a fost acuzat de surse din Poliţie că a tergiversat ancheta prin întârzierea definitivării unor controale. Chiar şi numele fostului şef al DNA Timişoara, Vasile Vlad Speriusi (foto jos dreapta) e legat de scandalul Radisson. Speriusi, alături de alţi procurori şi magistraţi importanţi, au participat la o petrecere dată de familia Olari, unde invitaţi au fost şi escrocii Radisson. Sub şefia lui Speriusi, DNA Timişoara a emis o soluţie de NUP în acest dosar, iniţial.

  

Stau la arest 29 de zile

Escrocii Radisson au fost arestaţi preventiv luna aceasta, pe 29 de zile. Ciprian Nistor şi Andreas Nadasdy, cei doi timişoreni care au escrocat timp de mai mulţi ani peste 110 persoane fizice şi alte zeci de firme vor sta după gratii cel puţin 29 de zile. Decizia aparţine Curţii de Apel Bucureşti şi Tribunalului Bucureşti.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Citeşte alte detalii interesante despre cea mai mare escrocherie imobiliară din Vestul României şi află care a fost modul de operare al escrocilor astăzi pe timisoara.adevărul.ro

  

Citeşte astăzi detalii despre cum au ajuns la arest escrocii Radisson, ce amendă a luat avocatul lor şi ce tertipuri au încercat pentru a scăpa de arestare, în EDIŢIA DE TIMIŞOARA a ziarului

image
image
image
image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite