Un internaut, campion în Turul României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rutierul rus Alexei Şcebelin a câştigat in extremis a 46-a ediţie a „Micii Bucle“.Ciclistul în vârstă de 28 de ani adoră jocurile de strategie pe calculator, tactica fiind şi punctul forte ce l-a ajutat să se impună, în ultima etapă, pe Transfăgărăşan.

Component al formaţiei greceşti Tablewere Gatsoulis, rusul Alexei Şcebelin a oferit o lecţie de ciclism românilor chiar în fieful lor.

Fără să forţeze în primele etape, sportivul născut la Sankt Petersburg a „explodat” efectiv în ultimele două etape şi şi-a adjudecat tricoul galben în „Mica Buclă” la prima lui prezenţă pe plaiurile mioritice.

Un necunoscut printre fanii ciclismului din România, Şcebelin se poate lăuda însă şi cu alte rezultate de prestigiu în cariera sa. A câştigat Turul Marocului, Circuitul Montañés din Spania în 2008 şi s-a clasat în top 10 la Turul Africii, rezultate care nu sunt la îndemâna oricui şi care pentru cicliştii români reprezintă momentan doar un vis nerealizabil.

A învăţat ciclism în Italia

Născut într-o familie de ciclişti, în care fratele mai mare şi tatăl său au îmbrăţişat o carieră în acest domeniu, Alexei ne-a explicat cum a ajuns să concureze şi să triumfe în Turul României.

„Fac ciclism de la 10 ani, deşi mi-ar fi plăcut să fiu biatlonist. Am stat apoi mulţi ani prin Italia şi am concurat acolo pentru o formaţie locală. Sunt un globe-trotter, îmi place mult să călătoresc şi de aceea mi-a plăcut ideea de a trece şi prin România”, ne-a spus proaspătul campion.

În afara antrenamentelor, Şcebelin preferă să stea în faţa calculatorului, fiind un fan înrăit al jocurilor de strategie. „Când nu am concurs stau şi douăsprezece ore pe zi pe internet.

Ador jocurile şi în special cele în care trebuie să îţi foloseşti şi creierul.Probabil asta mă ajută să aleg tactica potrivită şi pe pistă”, glumeşte ciclistul rus.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite