Un liceu din Capitală a dat României 150 de medalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii Liceului Internaţional de Informatică din Capitală au adus României 31 de medalii internaţionale. O adevărată pepinieră de olimpici, Liceul Internaţional de Informatică, unitate de învăţământ particular, a adunat 150 de medalii în ultimii 10 ani.

PERFORMANŢĂ Aur pentru bucureşteni la Olimpiada Internaţională de Astrofizică

Cele mai recente premii sunt la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, din Iran, de săptămâna trecută, unde doi elevi ai acestui liceu privat, Marius Constantin şi Ioana Zelko, au reuşit să cucerească aurul.
Marius Constantin are 17 ani şi este pasionat de fizică şi de astronomie încă din gimnaziu. Ca urmare a performanţelor sale deosebite de la olimpiadele de Fizică din gimnaziu, conducerea Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti  i-a oferit o bursă  de studiu care acoperă integral studiile. „Mi-am dorit să vin în Bucureşti datorită oportunităţilor pe care le am aici, eu fiind din localitatea Corabia“, a explicat tânărul.

Un versat al olimpiadelor
Marius este un veteran al olimpiadelor şi concursurilor internaţionale, reuşind să obţină nu mai puţin de şapte astfel de premii. În ultimii ani, el a participat la patru olimpiadele de fizică, astronomie, astrofizică şi ştiinţe pentru junior şi a adus României patru medalii de aur, două de argint şi una de bronz.

Tânărul în vârstă de numai 17 ani a studiat singur astronomia, ajutat de profesori, pentru că în România această materie nu este cuprinsă în programa şcolară. În ceea ce priveşte cariera, Marius are planuri mari: vrea să urmeze cursurile unei universităţi de prestigiu din America, unde şi-a propus să se specializeze în Fizică Teoretică, la fel ca mulţi alţi colegi ai lui.

150 de olimpici internaţionali
În situaţia tânărului, sunt alţi 80 de elevi dintre cei 520 ai liceului din Bucureşti, care nu plătesc taxa anuală de şcolarizare în valoare de 3.250 de euro. „În ultimii zece ani, elevii noştri au câştigat peste 150 de medalii la olimpiadele şi concursurile internaţionale.

Ei au doborât toate recordurile naţionale în materie de performanţă, situând România pe unul dintre primele locuri din lume“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, directorul liceului Ahmet Aki.

Pregătire intensivă la „fabrica“ de olimpici
Olimpicii de la Liceul Internaţional de Informatică se pregătesc intensiv, săptămânal, pe lângă orele e curs. La multe discipline, pregătirele extraşcolare sunt susţinute chiar de colegii lor mai mari.

 Este cazul materiei Informatică, unde medaliatul cu aur la Olimpiada Internaţională de Informatică din acest an, Bogdan Tătăroiu,  le dă lecţii colegilor săi mai mici. Pregătirea are loc în jur de trei ori pe săptămână, câte două sau trei ore.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite