România primeşte „sfaturi” anticorupţie de la partenerii europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii mai multor instituţii de combaterea corupţiei din Europa s-au reunit, azi, la Băile Felix, judeţul Bihor, pentru a găsi soluţii de îmbunătăţire a viitoarelor colaborări, care includ şi România.

În perioada 17-19 noiembrie, România este gazda celei de-„A Zecea Conferinţă Anuală a organizaţiilor „Parteneri Europeni Împotriva Corupţiei” EPAC şi ”Reţeaua Europeană a Punctelor de Contact Anticorupţie” EACN. La aceasta întâlnire participă peste100 de specialişti, lectori, membri marcanţi ai mediului academic internaţional, dar şi reprezentanţi ai agenţiilor de aplicare a legii din toată Europa. Aceştia vor discuta despre cum ar putea avea România o atitudine mai fermă în lupta europeană anticorupţie. Conform noilor cerinţe europene, se doreşte o mai mare implicare din partea ţării noastre. Statul român ar putea urma exemplul Marii Britanii şi al Belgiei care au deja experienţă în lupta înpotriva corupţiei. La conferinţă va participa şi ministrul de Interne Traian Igaş.
Totodată, vor fi avute în atenţie chestiuni legate de comunicarea organizaţiilor cu publicul larg în contextul nevoii de transparenţă în relaţie cu necesitatea asigurării confidenţialităţii informaţiilor gestionate în cadrul anchetelor penale.

Organizaţiile EPAC şi ECAN sunt parte integrantă a organismelor Uniunii Europene, cu atribuţii în monitorizarea şi controlul unităţilor de poliţie şi a celor anticorupţie din Statele Membre. Printre statele membre figurează şi România, reprezentată prin Direcţia Naţională Anticorupţie, din cadrul Ministerului Public, Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă şi Direcţia Generală Anticorupţie, din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şi Ministerul Justiţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite