VIDEO România boicotează summitul de la Varşovia. Traian Băsescu nu va participa la eveniment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu nu va participa la summit-ul de la Varşovia, întrucât "gazdele reuniunii din acest an au decis invitarea unei entităţi care nu este recunoscută ca stat de către ţara noastră", a confirmat miercuri purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Valeriu Turcan.

România se alătură, astfel, Serbiei şi Slovaciei, boicotând summit-ul liderilor din Europa Centrală şi de Sud-Est, care va avea loc la sfârşitul săptămânii la Varşovia. Motivul pare să fie faptul că Polonia a decis să îl invite la reuniune pe preşedintele Kosovo, Atifete Jahjaga.

Întrebat de jurnalişti despre informaţiile apărute în presa sârbă potrivit cărora România nu va participa la summit-ul de la Varşovia, Turcan a confirmat.

În perioada 27-28 mai, la Varşovia, va avea loc cea de a 17-a Reuniune a şefilor de stat din Europa Centrală şi de Est.

Având în vedere că gazdele reuniunii din acest an au decis invitarea unei entităţi care nu este recunoscută ca stat de către ţara noastră, preşedintele României, domnul Traian Băsescu, nu va participa la acest eveniment, a subliniat purtătorul de cuvânt.

Este vorba despre Kosovo, potrivit unui cotidian sârb, citat de Mediafax, care scria că decizia a fost luată "deoarece Kosovo va fi tratat ca stat egal".

Summitul de la Varşovia se va desfăşura în prezenţa preşedintelui american, Barack Obama.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite