România acordă ajutor umanitar de urgenţă Japoniei, transportul fiind de aproape de 8 ori mai mare decât valoarea lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România acordă Japoniei un ajutor umanitar de urgenţă constând în apă plată în valoare de 50.000 de lei. Suma alocată transportulului ajutorului pe ruta Bucureşti-Tokyo, însă, este de aproape opt ori mai mare, 383.000 de lei.

Sumele au fost stabilite printr-o Hotărâre de Guvern publicată, joi, în Monitorul Oficial, informează Mediafax. Acesta prevede că România va acorda 30.000 de litri de apă minerală plată, în limita sumei de 50.000 de lei, "exclusiv transportul pe parcursul extern".

Cantitatea de produs poate fi diminuată în funcţie de capacitatea mijlocului de transport, arată în actul de Guvern.

Cheltuielile de "ambalare, de transport pe parcurs intern, precum şi alte cheltuieli interne ocazionate de îndeplinirea acestei acţiuni" vor fi de asemenea suportate de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. Guvernul a însărcinat MAE cu suportarea cheltuielilor de transport al apei plate de la Bucureşti la Tokyo. Actul normativ prevede în acest sens suplimentarea bugetului Ministerului de Externe cu suma de 383.000 de lei.

Apa va fi scoasă din rezervele de stat urmând ca stocurile să fie reîntregite în 2012, prin finanţare din veniturile Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite