România, în trioul decăderii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce alte echipe continuă cursa pentru o medalie, România, Spania şi Rusia, trei nume de rezonanţă în istoria handbalului, se vor mai duela la Campionatul Mondial din Croaţia pentru un

În timp ce alte echipe continuă cursa pentru o medalie, România, Spania şi Rusia, trei nume de rezonanţă în istoria handbalului, se vor mai duela la Campionatul Mondial din Croaţia pentru un trofeu mai mult simbolic, Cupa Preşedintelui.

Situaţia celor trei naţionale mai sus-menţionate este totuşi puţin diferită. Pentru Rusia, de patru ori campioană olimpică şi triplă campioană mondială în trecut, acest eşec nu este o noutate, în contextul în care din 2000 încoace nu au mai cucerit vreo medalie la un turneu final major.

Spania este, în schimb, surpriza negativă a Campionatului Mondial. Campioni mondiali în 2005 şi medaliaţi cu bronz la JO Beijing 2008, ibericii plătesc astfel tribut importului masiv de vedete în Liga Asobal, lucru ce a diminuat treptat în ultimii ani numărul de handbalişti spanioli de valoare.

Cvadruplu campioană mondială, România va întâlni, azi, de la ora 20.00, la Pula, reprezentativa Spaniei, în ultimul ei meci din grupa I a Cupei Preşedintelui. O victorie contra Spaniei, echipă la care a antrenat până de curând şi legendarul portar Alexandru Buligan, i-ar asigura României locul I în grupă şi, astfel, şansa de a se bate, pe 27 ianuarie, la Porec, pentru locul 13 cu echipa clasată pe acelaşi loc în grupa II (cel mai probabil Rusia).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite