253 de cazuri de gripa porcină în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
253 de cazuri de gripa porcină în România
253 de cazuri de gripa porcină în România

Ministerul Sănătăţii a anunţat astăzi că numărul pacienţilor diagnosticaţi cu gripă porcină în România a ajuns la 253, în ultima săptămână fiind confirmate 31 de cazuri noi.

Majoritatea cazurilor noi confirmate de Institutul Cantacuzino au fost identificate în Bucureşti (17). În judeţele Călăraşi, Ilfov, Iaşi şi Prahova au fost confirmate câte două cazuri, iar în judeţele Btaşov, Galaţi, Mureş, Sibiu, Suceava şi Timişoara, câte un caz.

Pacienţii depistaţi cu gripă porcină în ultima săptămână s-au întors din Spania, Anglia, Grecia, Bulgaria, SUA şi Africa de Sud.

Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 din România a fost confirmat pe 23 mai, la o tânără întoarsă din SUA.

Autorităţile din Sănătate se aşteaptă la un val mai mare de îmbolnăviri de gripă porcină şi în toamnă, odată cu începerea şcolii. "După jumătate lunii septembrie, când se vor deschide şcolile, vom avea, probabil, un cumul de cazuri, dat fiind faptul că un copil bolnav va putea să îmbolnăvească o clasă întreagă. Dar avem o reţea de supraveghere foarte bine pusă la punct şi sperăm să nu scăpăm lucrurile de sub control", a mai afirmat ieri secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Geza Molnar.

El a afirmat că "vârful" infectaţilor cu A/H1N1 va fi, cel mai probabil, în februarie-aprilie 2010.

"Dacă până în luna decembrie vom avea sub 1.000 de cazuri, nu mă îngrijorează.  va fi undeva prin februarie, martie sau chiar aprilie 2010", a precizat secretarul de stat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite