România, obligată să returneze CE 41,7 milioane euro, fonduri cheltuite incorect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suma de 41,7 milioane euro, care a fost cheltuită incorect în cadrul Politicii Agricole Comune, respectiv pentru deficienţe ale sistemului de identificare a parcelelor agricole, ale controalelor administrative şi ale modului de aplicare a sancţiunilor, va trebui returnată Comisiei Europene, potrivit unui comunicat al CE.

Daniel Dăianu: „Aderarea ne-a găsit cu WC-ul în curte”

Printr-o decizie adoptată astăzi, CE reclamă o sumă de 578,5 milioane de euro care a fost acordată de UE pentru cheltuieli agricole şi a fost cheltuită în mod incorect de statele membre. Banii revin la bugetul UE deoarece nu au fost respectate reglementările europene sau procedurile de control al cheltuielilor agricole au fost necorespunzătoare, se arată în comunicatul CE, citat de Mediafax.

Facem tot ce ne stă în putinţă pentru a realiza un control optim al cheltuielilor agricole în scopul de a ne asigura că banii contribuabililor nu sunt cheltuiţi în mod necorespunzător, a spus Dacian Cioloş, Comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală.

Statele membre sunt responsabile de acordarea plăţilor şi de controlarea cheltuielilor efectuate în cadrul politicii agricole comune, iar Comisia are obligaţia de a se asigura că statele membre au utilizat fondurile în mod corect.

Potrivit acestei decizii, se vor recupera fonduri de la Bulgaria, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Irlanda, Lituania, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania, Suedia, Ţările de Jos şi Regatul Unit.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite