România exportă mai multe banane decât produse tradiţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă vă gândeaţi că România exportă legume sau fructe specifice potenţialului agricol al ţării (cartofi, porumb, roşii etc), aflaţi că datele oficiale arată că exportăm banane, citrice şi chiar cafea, în cantităţi mai mari decât produsele tradiţionale.

Pe piaţa românească există firme care importă banane din ţări producătoare, pentru ca apoi să le exporte la un preţ mai mare. Conform statisticilor analizate de incont.ro, la export nu ajung doar roşii, castraveţi sau porumb, produse specifice pentru clima ţării noastre, ci şi banane, curmale sau cafea. Mai mult, cantitatea vândută este în unele cazuri de doua ori mai mare decât cea de morcovi sau de tomate.

În primele zece luni din 2010 România a exportat 2.050 de tone de banane, în valoare totală de 1,3 milioane de euro, potrivit datelor Ministerului Agriculturii.

Cantitatea de tomate vândută în străinătate a totalizat doar 208 tone, iar cea de pepeni - 1.264 de tone, doar jumătate din cea de banane. Exportăm şi smochine şi curmale, în cantităţi mici, ce-i drept: 64 de tone.

Există şi români care produc anumite soiuri de banane (Banana Nordului), care nu seamănă deloc cu bananele obişnuite, dar au gustul identic.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite