România a înecat campioana mondială!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Cupa României, tricolorii au învins Rusia, Germania şi Ungaria, deţinătoarea titlului suprem. Marea învinsă a turneului a fost tripla campioană olimpică, Ungaria. Selecţionata maghiară nu a putut să facă faţă defensivei perfecte a românilor, care s-au impus cu 6-5.

Selecţionata României a reuşit să termine cu trei victorii din tot atâtea posibile Cupa României la polo pe apă şi a arătat că este într-o formă perfectă pentru Campionatul Mondial de la Roma, care va avea loc în luna iulie.

Tricolorii au câştigat de o manieră categorică turneul internaţional din Capitală, reuşind să producă un adevărat seism în polo prin victoria în faţa campioanei mondiale Ungaria, reprezentativă care are în palmares şi trei titluri olimpice. Defensiva perfectă şi finalizările spectaculoase din atac au arătat o altă faţă a naţionalei care, dacă va continua în maniera aceasta, are şanse mari de a ajunge să se bată pentru o medalie la Mondiale.

Componentul echipei naţionale, Kalman Kadar, a declarat că cele trei victorii consecutive ale primei reprezentative, la acest turneu internaţional, arată că tricolorii sunt în formă şi au pregătit cum trebuie partidele de la Campionatul Mondial de la Roma.

„Au fost meciuri foarte grele în Cupa României şi rezultatele sunt şi ele importante, însă trebuie să fim sinceri şi să recunoaştem că în Italia, peste trei săptămâni, se va juca altfel. Victoriile cu Germania şi, mai ales, cea cu Ungaria au făcut ca poloul românesc  să arate că este în top. Să învingi campioana olimpică şi mondială este un lucru mare şi mă bucur pentru această performanţă”, a adăugat Kadar.

Cosmin Radu, declarat jucătorul turneului

Cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat Cosmin Radu.  „Au fost trei meciuri bune pentru naţională. Nu ne-am propus să le câştigăm pe toate trei, aşa cum s-a întâmplat, ci să exersăm în aceste întâlniri schemele ofensive şi să punem la punct apărarea. În partida cu Germania am fost mai puţin concentraţi, însă succesul este important. La Mondiale ne-am propus să luăm fiecare meci în parte”, a precizat căpitanul echipei.

Antrenorul naţionalei ţării noastre, tehnicianul maghiar Istvan Kovacs, este de părere că România poate ajunge în primele opt echipe ale lumii. „Am vrut să vedem forma fizică a jucătorilor. Vreau să terminăm cel puţin pe locul opt la Mondiale”, a încheiat Kovacs.

Cupa României

România - Rusia    9-4
Ungaria - Germania    12-6
România - Ungaria    6-5
Rusia - Germania    7-6
Ungaria - Rusia    15-2
România - Germania    8-7

Clasament

1. România  6 puncte
2. Ungaria  4 puncte
3. Rusia  2 puncte
4. Germania   0 puncte

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite