18 noi bolnavi cu gripă porcină în România, 1.158 în total

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul total de îmbolnăviri cu gripă porcină în România a ajuns la 1.158. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 18 de noi cazuri, informează MInisterul Sănătăţii. Patru noi îmbolnăviri s-au produs în rândul cadrelor medicale. Este vorba despre o asistentă medicală şi un medic din Botoşani, un medic din Iaşi şi o asistentă medicală din Suceava.

Citeşte şi
Baritonul clujean care a scăpat de gripă porcină a murit din cauza unor probleme pulmonare

Dintre cazurile confirmate, de joi până vineri, 11 au fost raportate în judeţul Suceava, trei în judeţul Botoşani , două îmbolnăviri cu (A)H1N1 la Iaşi şi câte unul în Cluj şi Bucureşti.

Pe de altă parte, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, în bilanţul făcut public, confirmă două noi infectări cu virusul pandemic în municipiul Bucureşti, în ultimele 24 ore.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) le-a cerut ieri medicilor să le administreze rapid antivirale pacienţilor din grupele de risc, pentru a evita dezvoltarea unor boli grave şi aglomerarea spitalelor.

OMS nu le recomandă persoanelor sănătoase să ia antivirale în mod preventiv sau în cazul unei răceli uşoare.

Potrivit celor mai recente date OMS, date publicităţii astăzi, gripa porcină a provocat moartea a cel puţin 6.071 de persoane în lume.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite