România-ascunzătoarea infractorilor străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un american de 52 de ani, căutat de autorităţile din Statele Unite ale Americii, pentru deţinere ilegală de arme, deţinere de dispozitive neautorizate şi deţinere de documente de identitate ilegale, a fost prins de poliţişti români, într-o comună din Buzău.

Thomas Lawel Ketchum Jr. a fost arestat în anul 2001, la Oxford, în Mississippi, pentru fraudă cu carduri de credit, dar a fost condamnat la 5 ani de închisoare, în regim de eliberare condiţionată. Numai că bărbatul a încercat să se ascundă de autorităţi.

Astfel, în 2005, profitând de moartea fratelui său, acesta a încercat să obţină documente de identitate şi carduri bancare pe numele defunctului. Mai mult, statul american îl acuză pe Thomas Lawel Ketchum Jr. şi de posesie de arme, de dispozitive neautorizate de acces şi de documente eliberate de autorităţile SUA, infracţiuni pentru care riscă până la 15 ani de închisoare.

De ce se ascund mafioţii italieni în România

Poliţiştii de la Investigaţii Criminale ai IGPR, împreună cu cei de la Inspectoratul judeţean Prahova l-au găsit, joi, pe american, ascuns în comuna Merei din Judeţul Buzău. El a venit în România în 2006, când s-a şi căsătorit cu o româncă. Americanul şi-a deschis o firmă, prin care comercializa diverse produse. El a primit mandat de arestare pentru 29 de zile şi îşi aşteaptă extrădarea în arestul poliţiei din Ploieşti.

Aproape 600 de străini, căutaţi în România

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, în ţara noastră sunt urmăriţi, la nivel naţional şi internaţional, aproape 600 de cetăţeni străini. Aceste persoane sunt căutate pentru sustragere de la arestarea preventivă sau de la executarea unor pedepse privative de libertate, măsurile fiind dispuse de autorităţile judiciare române sau de alte state prin mandatele europene de arestare transmise în România pentru executare.

Străinii daţi în urmărire în România, sunt căutaţi pentru infracţiuni de înşelăciune, furt, omor, tentativă de omor, trafic de persoane, infracţiuni la regimul stupefiantelor, infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor, evaziune fiscală, vătămare corporală gravă, lovituri cauzatoare de moarte, tâlhărie, falsificare de monedă sau trecere frauduloasă a frontierei de stat. Cei mai mulţi dintre aceştia provin din Moldova, Turcia, Irak, Siria, Ungaria şi Italia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite