România vrea să obţină un mandat de comisar european pentru agricultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul Dan Nica (PSD) a declarat luni, după încheierea şedinţei coaliţiei, că ministrul de externe, Cristian Diaconescu, a fost mandatat să găsească variantele pe care le are România pentru desemnarea unui comisar european, opţiunea pentru acest moment fiind portofoliul agriculturii.

"Decizia coaliţiei a fost aceea de a-l mandata pe Cristian Diaconescu să procedeze, conform uzanţelor, la identificarea celei mai bune modalităţi prin care noi să putem avea acces la un portofoliu de comisar european important, iar portofoliul agriculturii a fost cel care este menţinut ca fiind opţiunea pe care România o are în acest moment", a anunţat Nica.

"Este un mandat, va trebui să exploreze ministrul de externe prin canale diplomatice care sunt cele mai bune variante pe care le are România", a adăugat Nica. Vicepremierul a precizat că "nu s-a discutat despre niciun fel de nume".

Dan Nica a informat că ministrul de externe Cristian Diaconescu, chemat la şedinţa coaliţiei, a prezentat care sunt opţiunile şi  modalităţile pe care ar trebui să le adopte România în perspectiva obţinerii unui portofoliu de comisar european "care să corespundă intereselor României, să fie un comisar care să aibă un portofoliu important, responsabilităţi, posibilitate de exprimare".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că în prezent desfăşoară "un efort diplomatic major" pentru ca România să obţină portofoliul de comisar european pentru agricultură şi că speră ca acest demers să fie însoţit şi "de efortul MAE în egală măsură".

"Obiectivul nostru este să obţinem funcţia de comisar pentru agricultură", a întărit şeful statului.

Declaraţia şefului statului a fost făcută la postul public de televiziune, ieri, în cadrul emisiunii Viaţa satului, fiind întrebat, în contextul discuţiei despre înfiinţarea Comisiei prezidenţiale pentru agricultură, conduse de Dacian Cioloş, dacă sprijină ideea ca România să aibă un comisar european pe agricultură.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite