Galaţi: Primul caz grav de gripă porcină în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără din Galaţi, în vârstă de 22 de ani, a fost adusă în Capitală, în condiţii de maximă siguranţă, pentru că  suferă şi de pneumonie.Pe lângă tânăra din Galaţi, tot ieri au mai fost confirmate două cazuri de gripă porcină, numărul total ajungând la 41. CLICK aici pentru FOTOGALERIE!

Mai citeşte şi:
Nou bilanţ OMS: 89.921 cazuri de gripă porcină, 382 decese
Românii, sfătuiţi să se vaccineze
Germania avertizează că virusul gripei porcine a început să sufere mutaţii

Cei trei noi pacienţi sunt un bărbat din Bucureşti, în vârstă de 27 ani, care a venit din Mexic, un bărbat în vârstă de 25 de ani din Braşov şi o tânără de 22 de ani din Galaţi, ultimii doi fiind sosiţi  din Marea Britanie.

Complicaţie

Medicii declară că, pentru prima oară de la apariţia îmbolnăvirilor cu virusul A(H1N1) în România, se confruntă cu un caz mai complicat, pacienta din Galaţi suferind şi de pneumonie.

Din acest motiv, s-a luat decizia ca aceasta să fie transferată la Institutul „Matei Balş“ din Bucureşti, unde primeşte tratament adecvat.

„Starea de sănătate a tinerei de 22 de ani, din Galaţi, este mai delicată, suferă şi de pneumonie. De aceea s-a luat decizia să fie transferată în Bucureşti, aici sunt condiţii mai bune de spitalizare“, a declarat Geza Molnar, consilierul ministrului Sănătăţii.

Femeia fusese internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi, cu diagnosticul pneumonie, iar după ce Institutul Cantacuzino a confirmat existenţa virusului A (H1N1) a fost transportată, ieri, cu ambulanţa, în condiţii de maximă siguranţă, la Institutul „Matei Balş“ din Bucureşti. 

Bărbatul de 27 de ani este internat tot la Institutul „Matei Balş“ din Bucureşti, iar cel de 25 de ani la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov, ambii cu forme uşoare ale infecţiei. Astfel, numărul cazurilor de gripă porcină din România se ridică la 41.

Elevii britanici de la Iaşi au plecat acasă

Elevii britanici diagnosticaţi cu noul virus gripal, internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, au fost externaţi, ieri, în jurul orei 14.30, urmând să părăsească România cu o cursă charter venită special din Marea Britanie.

„La ora 14.30, cei opt elevi englezi au părăsit spitalul. Ei pot ieşi din spital doar cu avizul Ministerului Sănătăţii şi cu cel al Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti. Cum avizele au fost obţinute, noi am respectat o decizie“, a declarat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Grupul elevilor britanici a sosit la Iaşi în ziua de 25 iunie pentru un schimb de experienţă cu elevii Grupului Şcolar „Ion Holban“. La două zile după sosirea acestora, doi elevi au acuzat simptome specifice gripei porcine şi au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase, iar Institutul Cantacuzino a confirmat luni prezenţa virusului.

Ulterior, opt dintre persoanele care au intrat în contact cu aceştia, alţi şase elevi britanici şi două eleve din Iaşi, au fost diagnosticate cu noul virus gripal.

Aproape 90.000 de cazuri în întreaga lume

La nivel mondial, 89.921 de persoane din 125 de state au fost contaminate, iar 3.382 au murit din cauza gripei porcine, arată cel mai recent bilanţ al OMS.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite