Greceanîi: Vizele pentru români vor fi ridicate dacă România recunoaşte graniţele R. Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Zinaida Greceanîi a declarat astăzi că regimul de vize pentru români va fi eliminat doar dacă România recunoaşte graniţele R. Moldova, aluzie la semnarea de către Bucureşti a Tratatului de frontieră.

Premierul a declarat că R.Moldova “pătimeşte foarte mult” de pe urma tensionarii relaţiilor cu România. “Dar, regimul de vize...trebuie să fie recunoscute hotarele ţării noastre. Este absolut necesar. Fără zâmbete! De ce? Pentru că suntem un stat independent şi suveran”, a spus, pe un ton grav, premierul.

Vorbind despre violenţele din aprilie, Greceanîi nu a mai acuzat opoziţia de organizarea acestora.

Aceia care au vrut să distrugă statul şi nu le-a reuşit...cine sunt ei trebuie sa spună organele de drept. Este necesară o comisie imparţială, cu participarea organismelor internaţionale, ca să spună ce s-a întâmplat cu adevarat în Republica Moldova. Cei care spun că nu ne sunt necesare toate acestea pentru că le avem într-un alt stat... eu nu cred că sunt cetăţeni ai acestui stat”, a spus Greceanîi.

Premierul a mai declarat ca îşi va putea îndeplini atribuţiile, chiar dacă va trebui să se implice în campania electorala, în calitate de  candidat pe lista PCRM.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite