A-CAR România s-a lansat în Baia Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Asistenţei Rutiere din România va avea comandament naţional. Este prima iniţiativă privată care vine ca o concurenţă pentru „defunctul” ACR.

Asociaţia Asistenţei Rutiere din România „A-CAR” a ales Baia Mare drept oraş de lansare, pentru că tot din Maramureş s-a dat startul şi la Raliul Eurocarpatica, ediţia 2009. „A-CAR este o asociaţie non-profit care îşi propune să acopere întreaga ţară şi să îi ajute pe şoferii români care au probleme”, a declarat Ovidiu Domide, preşedintele A-CAR România.
Până în acest moment, A-CAR are înfiinţate filiale în 26 de judeţe din ţară, plus alte 10 cu actele depuse la judecătorie, care urmează să primească acordul de funcţionare. Bazele acestei asociaţii au fost puse în Satu Mare de Ovidiu Domide, administratorul unei firme de tractări auto.
Pe acest principiu a fost creată şi asociaţia care are în fiecare judeţ din ţară câte o societate privată similară. „În spatele fiecărei filiale este câte o firmă de tractare, pentru că este mai eficient aşa. Avem judeţe unde sunt patru maşini de intervenţie sau 42, în funcţie de firmă”, a precizat Domide.

Asistenţa se va face pentru toţi şoferii

Asociaţia Asistenţei Rutiere A-CAR va putea fi solicitată pentru intervenţii de către orice şofer aflat pe drum oriunde în ţară sau în Europa. Favorizaţi vor fi conducătorii auto care se înscriu ca membri ai acestei asociaţii.
Contra unei cotizaţii anuale de 400 de lei, membrii vor primi un card de identificare şi un carnet de membru. „Pe baza cardului pe care îl primeşte se va putea identifica şi va primi ajutorul de care are nevoie”, a precizat Domide.
Conducătorii auto membri vor beneficia anual de două tractări naţionale fără limită de kilometri sau una în Europa şi una naţională, tot fără limită de distanţă. La acestea se adaugă transportul membrilor familiei în caz de accident, cazarea oriunde în Europa sau în ţară în limita a 200 de euro, trei starturi gratuite şi două depanări.

Toţi şoferii pot apela numărul de urgenţă

Doar membrii asociaţiei vor beneficia de gratuitate contra cotizaţiei, dar nici restul şoferilor nu au fost uitaţi. „Oricine poate avea probleme la un moment dat pe şosele. Şi nemembrii pot cere asistenţă, numai că vor trebui să achite numărul de kilometri parcurşi”, a arătat Domide. Impresionaţi de logistica expusă de asociaţie pe străzile Băii Mari, conducătorii auto din Maramureş se declară încântaţi de lansare.
„Este o iniţaitivă bună. ACR-ul este defunct şi nu mai face nimic. Şi cel mai important este că A-Car are comandament naţional. Va fi de un real folos şoferilor”, a arătat Ioan Vlad, preşedintele VW Kafer Club Baia Mare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite