Băsescu: România nu va importa vaccin împotriva virusului A H1N1. Noi îl producem

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România nu are nevoie să importe doze de vaccin împotriva gripei A H1N1, doarece este una dintre cele opt ţări europene producătoare, a declarat şeful statului în timpul unei întâlniri cu presa locală desfăşurată la Palatul Cotroceni.

M-a alertat declaraţia secretarului de stat Streinu-Cercel, care prăvălea apocalipsa peste România şi impunea importul imediat de vaccin antigripal. România nu va importa niciun vaccin, avem în acest moment la Institutul Cantacuzino un milion de doze, iar în zece zile putem avea încă un milion. Doar opt ţări din Europa produc acest vaccin, iar România este una dintre ele”, a spus preşedintele Băsescu.

Traian Băsescu a făcut un apel la calm din partea autorităţilor şi a presei referitor la acest subiect. „Fac un apel să nu intrăm în panica gripei aviare, când s-au aruncat bani aiurea şi invit la calm şi respect, atât specialiştii cât şi presa”, a mai spus Băsescu.

Ministerul Sănătăţii a anunţat astăzi că a devansat campania de vaccinare contra gripei porcine pentru 26-27 noiembrie, dozele de vaccin necesare fiind produse de Institutul Cantacuzino, din cauza răspândirii accelerate a virusului. Numărul cazurilor de gripă porcină a depăşit 555.

Totodată, Ministerul Sănătăţii a anunţat că renunţă la cumpărarea vaccinurilor de pe piaţa internaţională, pentru că acestea ar ajunge în România de-abia în 2010 şi ar fi prea târziu.

Citiţi aici mai multe depre măsurile luate pentru încetinirea răspândirii virusului şi despre estimările privind numărul de decese şi îmbolnăviri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite