Bogdan Aurescu: România şi Georgia se vor consulta periodic pe teme de securitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Aurescu: România şi Georgia se vor consulta periodic pe teme de securitate
Bogdan Aurescu: România şi Georgia se vor consulta periodic pe teme de securitate

Secretarul de stat  pentru afaceri strategice din ministerul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat vineri în Georgia că în timpul întrevederilor avute cu liderii de la Tbilisi a propus instituirea cât mai rapidă a unui mecanism de consultări periodice pe probleme de securitate la nivelul celor două ministere de externe.

"Georgia reprezintă un partener-cheie al României în regiunea extinsă a Mării Negre. Dorim aprofundarea contactelor politice la toate nivelurile, precum şi dezvoltarea, în continuare, a cooperării în cadru multilateral. România şi Georgia au un viitor comun, ca parte a familiei euro-atlantice: România ca membru cu drepturi depline, iar Georgia în calitate de partener şi viitor membru al NATO. România are un interes strategic pentru ancorarea ireversibilă a Georgiei în zona de securitate şi stabilitate euro-atlantică. Susţinem cu fermitate independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei", a declarat Aurescu la finalul unei serii de întrevederi cu oficiali din Ministerul georgian de Externe.

La întâlnirea secretarului de stat cu adjunctul şefului Misiunii civile UE de monitorizare în Georgia, Gilles Janvier, Aurescu a atras atenţia că România acordă o atenţie specială asigurării stabilităţii şi securităţii în zona extinsă a Mării Negre.

"În acest sens, ţara noastră a contribuit concret, încă de la început, la Misiunea civilă UE de monitorizare din Georgia, acţionând de o manieră promptă şi consistentă în sensul întreprinderii acelor eforturi menite să asigure succesul acestei misiuni. Astfel, contingentul român a devenit al cincilea ca importanţă în cadrul Misiunii civile UE de monitorizare în Georgia", a zis secretarul de stat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite