Grupul francez Gantois părăseşte România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grupul francez Gantois părăseşte România
Grupul francez Gantois părăseşte România

Grupul francez Gantois îşi va întrerupe operaţiunile neprofitabile din România până la finalul acestui an şi se va relocaliza în Franţa, la Saint-Die des Vosges, relatează AFP.

În 2004, grupul francez, lider european în producţia de foi metalice şi de tablă perforată, a delocalizat o parte din producţia de sârmă de la Timişoara.

"În contextul acutal negativ din piaţa auto", grupul a decis să întrerupă producţia. "Această măsură duce la disponibilizarea a 170 de angajaţi din România şi pune capăt unei serii de pierderi ale grupului", arată un comunicat al companiei.

"Este totuşi o veste bună, chiar dacă părerile sunt amestecate", a declarat Michel Meltz, lider sindical în cadrul uzinei din Saint-Die. "Din punct de vedere al muncii, măsura permite relocări interne ale angajaţilor, însă nu creează locuri de muncă şi lasă impresia unei enorme încurcături", a mai spus sindicalistul.

"la momentul respectiv, delocalizarea făcea parte dintr-un plan de concedieri ce viza 92 de persoane", a amintit Meltz.

Mutarea primelor utilaje urmează să se facă în următoarele zile, a anunţat responsabilul sindical.

Grupul, ce are 280 de angajaţi în cadrul uzinei din Saint-Die, a anunţat că vrea să se reorganizeze pe patru sectoare principale: "construcţii, transporturi feroviare şi aeronautice, energie şi echipamente industriale".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite