Romii din România sunt în atenţia oficialităţilor din Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romii din România sunt în atenţia oficialităţilor din Franţa
Romii din România sunt în atenţia oficialităţilor din Franţa

Secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, şi-a exprimat preocuparea în legătură cu romii din România care se stabilesc în regiunea Parisului, îndemnând Bucureştiul să coopereze în acest dosar, relatează AFP.

Pierre Lellouche a cerut luni armonizarea reglementărilor statelor Uniunii Europene în materie de imigraţie ilegală, lansând un apel la solidaritate din partea ţărilor aflate “în prima linie”.

Pierre Lellouche este de părere că trebuie avută o abordare umană faţă de cetăţenii străini aflaţi în situaţie ilegală, dar toleranţă zero faţă de reţelele de traficanţi de persoane. Secretarul de stat şi-a exprimat preocuparea în legătură cu "traficul" de romi de origine română care se stabilesc în regiunea Parisului.

“Acest lucru trebuie oprit şi vom încerca să-i punem capăt traficului de romi. Libertatea de circulaţie în cadrul Uniunii Europene nu trebuie să fie un alibi, mai ales pentru astfel de persoane”, a punctat oficialul francez.

Ministrul a evocat numeroşi imigranţi clandestini care vin în Europa pe la frontierele Turciei, ajungând în Grecia. "Diferenţele în materie de politici privind azilul nu trebuie să fie în folosul traficanţilor de persoane", subliniază secretarul de stat francez.

Potrivit lui Lellouche, consolidarea atribuţiilor Frontex în materie de supraveghere a frontierelor externe este necesară, pentru a nu lăsa nicio ţară "în prima linie".

Pierre Lellouche şi-a exprimat speranţa că viitoarea preşedinţie spaniolă a UE va lua măsuri. "La fel ca şi în cazul energiei, este vorba de solidaritate", a subliniat Lellouche.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite