Cinci noi cazuri de gripă nouă în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul de Supraveghere a Bolilor Transmisibile a anunţat astăzi că a depistat cinci nou cazuri de contaminare cu virusul gripei A/H1N1, la Iaşi, în urma investigaţiilor epidemiologice şi de laborator. Astfel, numărul persoanelor cu gripă nouă din România a ajuns la 33.

Patru dintre persoanele infectate fac parte din grupul de cetăţeni englezi, care a venit, în urmă cu o săptămână, la Iaşi, pentru a participa la un proiect social, iar cel de-al cincilea este un copil din Centrul de plasament.  Toţi sunt contacţi ai celor două persoane care au fost depistate, ieri, cu virusul A/H1N1.

În prezent, cei cinci pacienţi sunt transferaţi din Centrul de plasament la Institutul de Boli Infecţioase din Iaşi, pentru a primi tratament cu antivirale.

Autorităţile sanitare continuă supravegherea epidemiologică a celorlalţi contacţi.

În afară de cei şapte pacienţi de la Iaşi, şapte pacienţi cu gripă nouă se mai află internaţi în spital cinci la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Capitală şi trei la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara), restul pacienţilor diagnosticaţi până acum fiind vindecaţi.

Primul caz din România a fost confirmat pe 23 mai, fiind vorba de o femeie de 30 de ani, care a venit din SUA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite