Români arestaţi pentru trafic de droguri pe aeroportul din Ghanna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oficialii britanici au găsit 350 kilograme de cocaină în operaţiunea de pe aeroportul din Ghanna
Oficialii britanici au găsit 350 kilograme de cocaină în operaţiunea de pe aeroportul din Ghanna

O nouă notă diplomatică americană publicată de site-ul WikiLeaks arată că mai mulţi cetăţeni români au fost arestaţi pentru trafic de droguri, în cadrul unei operaţiuni desfăşurate de Guvernul britanic pe aeroportul internaţional Accra din Ghana.

Traficantul de droguri nigerian care umileşte Poliţia şi Justiţia din România

Potrivit documentului citat de publicaţia britanică The Guardian, discuţii recente ale diplomaţilor americani cu oficiali ghanezi şi occidentali descriu o imagine descurajatoare a eforturilor Guvernului din Ghana de a lupta împotriva problemei tot mai mari a traficului de droguri.

Nota aparţine ambasadorului american la Ghana, Pamela E. Bridgewater.

Din cauza acestor nemulţumiri legate de eforturile Guvernului ghanez, guvernul britanic analizează posibilitatea de a încheia proiectul Operaţiunii Westbridge, desfăşurată la aeroportul internaţional Accra.

În iulie, oficiali britanici au găsit 1,8 kilograme de cocaină, în pachete lipite cu bandă adezivă sub scaunele unui avion al companiei aeriene olandeze KLM, înainte de îmbarcarea pasagerilor.

Statisticile Operaţiunii Westbridge sunt surprinzătoare, subliniază nota.

Vârsta persoanelor arestate variază între 16 şi 65 de ani şi ele provin din Ghana, Nigeria, România, Olanda, Marea Britanie şi Noua Zeelandă.

Din noiembrie 2006, au fost confiscate, în cadrul operaţiunii, 350 de kilograme de cocaină, aproape 2.200 de kilograme de cannabis şi 1,3 kilograme de heroină, valorând în total 120.000 de dolari.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite