Români executaţi sub ochii copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri din Botoşani au fost împuşcaţi de un italian pe o stradă din Verona. Femeia a murit ieri- seară, chiar înainte ca părinţii să ajungă la spital. Giacomo Attolini (47 de ani), autorul atacului, fusese acuzat de hărţuire sexuală de către tânără.

Andreea (25 de ani) şi soţul ei, Tiberiu Şutic (23 de ani), s-au cunoscut în urmă cu trei ani, în Botoşani. Tânăra a mai avut o relaţie în urma căreia a adus pe lume un băieţel.

Cei doi tineri s-au îndrăgostit şi au decis să se căsătorească anul trecut, înainte de sărbătorile de iarnă. Din dragoste pentru Andreea, Tiberiu a trecut băieţelul pe numele său.  Tinerii se aflau în Italia de doi ani. Se stabiliseră, împreună cu băieţelul femeii, în vârstă de patru ani, în oraşul Mozzecane di Villafranca, din regiunea Verona.

Tânăra lucra la pizzeria italianului Giacomo Attaloni de jumătate de an, iar soţul ei este şofer de tir. „Munceau cinstit şi voiau chiar să se stabilească în Italia. Şi-au făcut rate la bănci pentru casă şi maşină. Îşi doreau să se bucure de viaţă şi de copilul lor”, spune Florin Chiru, unchiul tinerilor.

Tentativă de viol

Problemele au apărut acum o lună, când italianul i-ar fi făcut avansuri Andreei. Rudele acesteia susţin că, din cauza presiunilor şi a ameninţărilor, femeia l-a reclamat pe italian la poliţie, pentru tentativă de viol.

Când a aflat de acest denunţ, Attolini i-a chemat pe cei doi români la pizzerie, sub pretextul unor discuţii amiabile. Duminică, Attaloni a încercat să-i convingă să-şi retragă plângerea.

Discuţiile au degenerat, iar italianul a trecut la ameninţări. „A spus că mai bine face puşcărie pentru omor decât pentru tentativă de viol”, susţine Florin Chiru, un unchi al lui Tiberiu, care munceşte şi el în Italia.

Salvat de carduri

La ieşire din pizzerie, italianul a blocat maşina românilor cu maşina sa, a scos un pistol Smith&Wesson şi a împuşcat-o pe tânăra de 25 de ani în cap, iar pe soţul ei în piept. Execuţia celor doi români a avut loc sub privirile băieţelului lor, care îi aştepta în maşină.

Tiberiu a avut noroc, pentru că glonţul a ricoşat din cardurile pe care le avea în buzunarul de la piept. Românul şi-a târât soţia în maşină şi a gonit spre spitalul din localitate, unde au fost preluaţi de medici şi internaţi la secţia de reanimare.

Italianul s-a predat carabinierilor după câteva ore şi a fost aresat pentru atac armat şi tentativă de omor. Attaloni le-a spus poliţiştilor că a recurs la acest gest pentru că cei doi români îl şantajau.

Au ajuns prea târziu

Andreea Şutic a fost internată în stare gravă. Tânăra a intrat în moarte cerebrală şi doar aparatele o mai ţineau în viaţă. Medicii italieni nu i-au dat şanse de supravieţuire şi au cerut acordul familiei pentru a o deconecta de la aparate.

„Părinţii au fost chemaţi la spital ca să hotărască dacă Andreea va mai fi conectată la aparate. Medicii italieni le-au spus că nu mai are şanse”, a povestit Vasile Chiru, un alt unchi al tinerilor, din Botoşani.

Ieri, părinţii tinerei au ajuns la spitalul din Verona pentru a-şi lua rămas-bun de la fiica lor. Au ajuns însă prea târziu. În jurul orei 16.30, cu jumătate de oră înainte ca aceştia să ajungă la spital, Andreea a murit.

Copilul are nevoie de consiliere psihologică


Tiberiu a fost salvat de medicii italieni, care i-au extras glonţul din torace. El a fost externat ieri şi urmează să fie audiat de procurori.

Rudele sale, aflate la muncă în provincia Verona, nu cred că Andreea şi Tiberiu l-au şantajat pe italian. „Aveau un viitor în faţă, nu se ocupau cu astfel de lucruri”, a mai spus Florin Chiru. Potrivit rudelor de la Botoşani, Tiberiu s-a plâns de mai multe ori că Giacomo Attolini i-a ameninţat telefonic, înainte de a-i executa, că-i va împuşca dacă nu-şi vor retrage plângerea împotriva sa.

Înregistrările telefonice vor fi prezentate  procurorilor, care vor stabili dacă atacul armat al italianului arestat pentru tentativă de omor a fost premeditat.

Tiberiu va trebui acum să aibă grijă de copilul soţiei sale. „Nu cred că va fi o problemă pentru că Tiberiu este foarte ataşat de băiat şi îl iubeşte ca pe fiul său”, spun rudele.

Copilul de patru ani va fi consiliat psihologic, după ce a asistat la execuţia părinţilor săi. „Era în maşina parcată în faţa pizzeriei şi îi aştepta. A văzut totul pe geam. La vârsta lui nu înţelege ce s-a întâmplat”, explică unchiul tinerilor.

Ştirea, privită cu dezinteres în Peninsulă

„Corriere della Sera” a fost singura publicaţie italiană care a dat mai multă atenţie cazului. Publicaţia afirmă că românca i-a dat de înţeles italianului, la un moment dat, că între ei ar fi posibilă o relaţie, dar imediat după aceea a început să-l ameninţe cu un denunţ pentru hărţuire sexuală.

image
image

Părinţii au fost chemaţi la spital ca să hotărască dacă Andreea va mai fi conectată la aparate. 

image



Vasile Chiru
unchiul lui Tiberiu



„Ştirea a fost relatată în mod tendenţios“

Partidul Identitatea Românească (PIR) a trimis o scrisoare preşedintelui Italiei, Giorgio Napolitano, în care îi cere intervenţia în acest caz.

Secretariatul naţional al Partidului Identitatea Românească susţine că presa italiană a relatat episodul de la Mozzecane di Villafranca într-un mod tendenţios, găsindu-i în şantaj o scuză italianului pentru gestul său.

În acelaşi document se mai arată că presa italiană nu a relatat faptul că cei doi români au fost împuşcaţi în faţa copilului lor de patru ani şi că românca făcuse deja un denunţ împotriva italianului, iar şantajul nu mai era posibil.

image
image

Copilul era în maşina parcată în faţa pizzeriei şi îi aştepta. A văzut totul pe geam.

image



Florin Chiru
unchiul lui Tiberiu

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite