Români antrenaţi în taberele teroriste din Pakistan?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Români antrenaţi în taberele teroriste din Pakistan?
Români antrenaţi în taberele teroriste din Pakistan?

SRI verifică dacă persoane care provin din România s-au antrenat în tabere teroriste din Pakistan. Conform unor informaţii ale postului tv ABC News, surse din serviciile secrete

SRI verifică dacă persoane care provin din România s-au antrenat în tabere teroriste din Pakistan.

Conform unor informaţii ale postului tv ABC News, surse din serviciile secrete americane care se tem de apariţia unei noi fore de terorism afiliat al-Qaida au declarat că persoane cu înfăţişare caucaziană, provenind şi din România, s-ar fi antrenat, în ultimele luni, în tabere teroriste din Pakistan.

Oficialii guvernamentali ameriani se tem că suspecţi de terorism recrutaţi în România, Marea Britania, Olanda, Danemarca, Germania şi Estonia au fost trimişi să plănuiască atacuri în ţări europene şi chiar în Statele Unite, iar dovezile că ei sunt deja capabili de acţiune sunt din ce în ce mai numeroase.

Doi dintre suspecţii arestaţi într-un complot din septembrie 2007, care viza uciderea unor soldaţi americani în Germania, erau născuţi în această ţară, iar oficialii americani spun că verifică dacă aceştia au fost sau nu antrenaţi în Pakistan.

În ceea ce priveşte suspiciunile că ar o parte dintre terorişti ar proveni şi din România, purtătorul de cuvânt al SRI, Marius Bercaru, a precizat că deocamdată nu există informaţii suficiente pentru ca instituţia pe care o rerentă să furnizeze un punct de vedere.

Oficiali din serviciile americane de informaţii afirmă că zonele tribale îndepărtate de la frontiera dintre Pakistan şi Afganistan au devenit, în ultimii ani, un rai al recrutării şi antrenării de terorişti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite