Craiova: Un incendiu puternic a mistuit Târgul Romaneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Un incendiu puternic a mistuit Târgul Romaneşti
Craiova: Un incendiu puternic a mistuit Târgul Romaneşti

Comercianţii cred că focul a fost pus de o mână criminală

La faţa locului au ajuns şapte autospeciale şi 50 de pompieri care s-au luptat mai bine de patru ore cu flăcările.Incendiul s-a extins cu repeziciune pe o suprafaţă de 10.000 de mp.„Misunea a fost îngreunată de vântul puternic, dar şi de fumul de la anvelope. Din primele verificări se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit la o instalaţie electric“, a spus Florin Cocoşilă, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Situaţii de Urgenţă Dolj.

Romii cred că focul a fost pus

Marfa comercianţilor a fost mistuită în doar o jumătate de oră. Flăcările au depăşit trei metri, iar totul în jur arăta ca desprins dintr-un film de groază. „Eu sunt convins că cineva a venit imediat după ce am plecat noi şi a pus foc în mai multe părţi. Incendiul nu avea cum să se extindă aşa de repede.Acum două zile am cumpărat marfă de zeci de milioane de lei. Nu ştiu ce o să fac de acum înainte, cu ce o să îmi mai hrănesc familia“, a spus Gheorghe Luică.

Administratorul târgului, Nicolae Dumitru, este convins că cineva vrea să facă rău comercianţilor din târgul Romaneşti pentru a-i determina să plece în altă parte. „Să fim serioşi, dacă vă uitaţi în stânga şi în dreapta, vă daţi seama că aici este vorba despre o mână criminală. Nimeni de aici nu avea marfa asigurată. Pagubele materiale se ridică undeva la câteva milioane de lei bune“, a precizat Nicolae Dumitru. 

Două incendii în mai puţin de trei luni

Directorul Administraţiei Pieţelor a declarat că nu este normal ca într-un timp atât de scurt să aibă loc două incendii puternice. „Ar trebui ca cineva să facă ceva şi să demareze o anchetă. Deocamdată, eu nu ştiu cu exactitate ce s-a întâmplat“, a spus Gheorghe Călinoiu.

Oamenii au spus că nu vor pleca din târg chiar dacă se fac presiuni asupra lor. „Noi avem vad aici, oameni se îmbracă de la noi de ani de zile. Dacă vom fi daţi afară, va ieşi scandal cu adevărat.Avem familii de întreţnut şi din asta trăim de ani buni. S-au mai făcut presiuni asupra noastră să părăsim locul, dar niciodată nu am cedat“,a mai declarat Ion Mitescu.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite