Poşta Română, mai scumpă sâmbăta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poşta Română, mai scumpă sâmbăta
Poşta Română, mai scumpă sâmbăta

În weekend, Poşta Română percepe o taxă suplimentară pentru anumite servicii. Astfel, scrisorile pentru care expeditorul solicită confirmare de primire sau coletele costă mai mult sâmbăta decât în celelalte zile ale săptămânii.

Cei care doresc să trimită pachete prin Prioripost, serviciul de curierat rapid al Poştei, trebuie să achite, pentru colete care nu cântăresc mai mult de 100 de grame, 7,4 lei.

Dacă pachetul are o greutate care variază între 101 şi 500 de grame, expeditorii trebuie să achite 10,1 lei. Pentru un colet care cântăreşte între 501 grame şi 1 kilogram, tariful este de 15,4 lei, iar dacă greutatea acestuia este undeva între unul şi două kilograme, expeditorii trebuie să plătească 17,5 lei.

Taxă de weekend

Pentru orice serviciu al Poştei Române, începând de la scrisorile cu confirmare de primire până la colete, compania naţională percepe o taxă fixă în valoare de 1,1 lei. Această sumă suplimentară cu care este taxat emitentul nu apare afişată nicăieri - nici pe site-ul companiei naţionale şi nici în oficiile poştale. Nici funcţionarele nu ştiu exact valoarea acesteia.

„Noi introducem datele în calculator şi apare preţul total pe care trebuie să-l plătească expeditorul”, a declarat una dintre angajatele de la Oficiul Poştal numărul 38 din Capitală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite