Haos total la Rodipet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Haos total la Rodipet
Haos total la Rodipet

Salariaţii fostei Rodipet, acum Network Press Concept SA, nu au avut, ieri, acces în sediul companiei. Cartelele de acces au fost anulate, fără vreo explicaţie sau o înştiinţare scrisă din partea conducerii Rodipet.

Mai citeşte şi:


„Directorul general Florin Lugoci ne-a transmis că de astăzi (ieri – n.r.) încetăm lucrul şi să ne căutăm alte locuri de muncă. Ne-a mai spus că firma nu mai poate plăti benzina necesară difuzării de presă, pentru că sunt costuri foarte mari. În concluzie, din acest moment şi pe termen nelimitat, Rodipet nu mai difuzează presă”, a declarat şefa sindicaliştilor de la Rodipet, Cecilia Baldovin.

Salariaţii sunt nemulţumiţi că nu şi-au mai primit salariile din luna mai, iar bonurile de masă din februarie. „În luna mai, toţi angajaţii au primit din partea conducerii o ofertă ridicolă de salarizare, invocându-se micşorarea bugetului companiei şi lipsa profitului. Se oferea un salariu brut de 360 de lei plus comision pentru un vânzător de presă la chioşc. Evident, nimeni n-a semnat acea ofertă şi de atunci n-am mai primit niciun ban din leafă”, a precizat Cecilia Baldovin.

AVAS, ultima speranţă

În urmă cu două luni, compania Rodipet a fost preluată de statul român, prin Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Fostul patron, libianul Hassan Awdi, a rămas cu 49% din acţiuni. „Cei de la AVAS sunt singura noastră şansă. Dar ne‑au transmis că va dura peste două luni, fiind anumite proceduri legale ce trebuiesc urmate”, a mai spus şefa sindicaliştilor de la Rodipet.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite