Rock and Rrom cu Elvis Rromano

0
Publicat:
Ultima actualizare:

piesele în ţigăneşte. Dacă în româneşte are cel mai pur accent maramureşean, în limba rromani se străduieşte cu succes să imite inflexiunile care l-au făcut celebru pe regele rock and

piesele în ţigăneşte. Dacă în româneşte are cel mai pur accent maramureşean, în limba rromani se străduieşte cu succes să imite inflexiunile care l-au făcut celebru pe regele rock and roll-ului.
Câteva zeci de timişoreni s-au strâns, sâmbătă seară, în Parcul Rozelor, la concertul lui Tudor Lakatos, alias Elvis Rromano, împreună cu trupa Nightlosers. Imaginaţi-vă cât de exotic poate să sune "Love me tender" în limba rromani ("Kama sutra", în traducerea lui Lakatos)! Întâmplător sau nu, piesa preferată a artistului rrom este "In the ghetto".
Lakatos s-a făcut cunoscut prin interpretarea pieselor celebrului rege al rock and roll-ului în ţigăneşte, dar şi prin faptul că se îmbracă exact ca el. El a urcat, pentru prima oară, pe scenă alături de trupa Nightlosers acum trei ani, la Petrila. De atunci, a făcut şi câteva turnee în străinătate, tot în postura de "Elvis al ţiganilor". El spune că s-a simţit atras de piesele regelui rock and roll-ului încă din adolescenţă. "Elvis a fost ţigan pe jumătate, după mama lui", susţine Lakatos, al cărui vis este să meargă măcar o dată la Graceland, reşedinţa regelui rock and roll din Memphis.
Elvis - profesor
Când nu cântă piesele lui Elvis în ţigăneşte, Tudor Lakatos este profesor de limba, literatura şi istoria rromilor la şcoala cu clasele I - VIII din localitatea sa natală, şomcuţa Mare, judeţul Maramureş. "Un copil de rrom fără şcoală este un infractor în plus", a declarat el. Lakatos îşi va lansa luna asta primul album: "Rock and rrom", care conţine 12 piese, dintre care 10 sunt după Elvis Presley. Concertul de sâmbătă a făcut parte dintr-o campanie antidiscriminare organizată de mai multe ONG-uri - "Chiar diferiţi - acelaşi sânge", dar nu a reuşit să strângă printre spectatori prea mulţi reprezentanţi ai etniei rrome. Elvis Rromano a avut însă mare succes în rândul majoritarilor. "Să trăiţi mişto!", le-a urat artistul tuturor spectatorilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite