Rochiile de mireasă sunt cumpărate în rate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai multe fete le comandă din timp şi le achită puţin câte puţin

La cele două magazine din oraş care vând articole de nuntă, comercianţii au găsit o modalitate de a spori vânzările: ratele.
„Tinerele, pentru a mai atenua din efectele crizei, au ales să plătească în rate rochia de mireasă. Au făcut o comandă cu luni în urmă şi achită puţin câte puţin, în fiecare lună“, spune Rodica Vărgatu, lucrător comercial la Casa de Modă din Râmnicu Vâlcea.
La celălalt magazin de profil din oraş,  Expo-Arta populară, vânzătoarea Daniela Gornistu spune că şi în anii trecuţi se vindeau rochii de mireasă în rate, dar în prezent tot mai mulţi tineri apelează la această soluţie.

Preţuri mici la magazinele de stat

„Magazinul nostru este de stat şi oferim clienţilor preţuri mai mici, de aceea suntem căutaţi de tineri din toată ţara. Criza se resimte însă şi în bugetul celor care au de făcut o nuntă. Pentru a-i ajuta, am găsit această soluţie, de a primi un acont, iar ulterior ei achită suma integrală, în mai multe rate“, ne-a declarat aceasta.
Comercianţii oferă articole vestimentare al căror preţ este accesibil tuturor buzunarelor, dar şi produse de lux. „Am rochii cu preţul de plecare de la 300 de lei, în funcţie de materialul şi cristalele pe care tinerele le doresc. Cea mai scumpă rochie expusă în magazin costă 1.800 de lei“, ne-a spus Rodica Vărgatu. Cea mai scumpă comandă pe care a primit-o în acest sezon, după cum ne-a spus, este cea a unei fete care locuieşte de câţiva ani în Italia, dar se va căsători în această vară la Râmnicu Vâlcea.
Între timp, în magazin câteva fete însoţite, unele de părinţi, altele de viitorii soţi, probau de zor la rochii. „Noi ne pregătim de nuntă, va fi peste o lună şi am venit cu voalul, Rochia am comandat-o deja şi urmează să plătim ratele“, a spus Marijana Filigeanu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite