Rocadă în administraţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii plecaţi în Parlament au fost înlocuiţi de colegii de partid

Plenul CJT s-a întrunit în ultima şedinţă din acest an şi a aprobat, printre altele, şi condiţiile de transport judeţean.

Consilierii judeţeni Dorel Borza şi Marius Dugulescu, ambii de la PD-L  şi plecaţi în Parlament, au fost înlocuiţi astăzi de colegii lor de partid, Mariana Eftimie şi Florin Răvăşel. Mariana Eftimie este directoarea Liceului Silvic din Timişoara şi este printre puţinele femei vânător din Timiş.
„În mandatul pe care l-am primit în împrejurările date îmi propun să militez pentru descentralizarea învăţământului pentru că sunt probleme mari din această cauză”, a spus Mariana Eftimie. Celălalt nou consilier, Florin Răvăşel este de profesie inginer, iar în prezent este om de afaceri. Rocada din CJT este a treia din ultimele două luni, după ce în precedenta şedinţă locul lui Marius Popovici, care a renunţat la mandat, a fost luat de liberalul Cosmin Costa, care este şi directorul Direcţiei pentru Tineret Timiş. 

Condiţii noi pentru autobuze
Consilierii au aprobat astăzi şi condiţiile de funcţionare şi acordare a licenţelor pentru firmele care fac transport public în judeţ. Forul judeţean a hotărât în unanimitate că dacă transportatorul efectuează mai puţin de 95 % din cursele prevăzute în graficul de transport pe un anumit traseu, se retrage licenţa. De asemena, firma rămâne fără licenţă de traseu dacă înlocuieşte de mai mult de trei ori autovehiculul pentru care s-a dat aprobarea. „Dacă transportatorul schimbă autobuzul sau microbuzul de mai mult de trei ori nu mai asigură siguranţa transportului”, a motivat decizia Viorel Coifan, preşedintele Comisiei de Ordine Publică din CJT.

Proiect de energie alternativă
Consiliul Judeţean este beneficiarul unui proiect european a energiilor alternative, în valoare de 160.000 de euro, la care CJ Timiş mai adaugă cofinanţarea de 90.000 de euro. „Prin acest proiect toate iniţiativele din domeniul energiei neconvenţionale se pot şi dirija pentru finanţări europene”, a spus Constantin Ostaficiuc.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite