Roberta Anastase a scăpat de anchetă în cazul votului la Legea pensiilor. Ce părere aveţi despre această decizie?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roberta Anastase
Roberta Anastase

Parchetul General a decis neînceperea urmăririi penale în cazul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi secretarul instituţiei, Sever Voinescu, în dosarul în care cei doi au fost cercetaţi pentru o posibilă fraudare a votului la Legea pensiilor din 15 octombrie 2010.

Instanţa a apreciat că nu a fost comisă o faptă prevăzută de legea penală sub aspectul lipsei cvorumului la şedinţa pe Legea pensiilor.

Ce părere aveţi despre această decizie?

"Din analiza materialui administrat în cauză a rezultat că nu a fost comisă o faptă prevăzută de legea penală sub aspectul lipsei cvorumului de şedinţă, deoarece Regulamentul Camerei Deputaţilor prevede procedura de urmat pe parcursul desfăşurării activităţii de legiferare, dar şi remediile situaţiilor în care parlamentarii contestă respectarea acestor proceduri", subliniază Parchetul General într-un comunicat.

Plângerea a fost depusă de reprezentanţii PSD şi PC din Camera Deputaţilor. Opoziţia reclama atunci că votul pe Legea Pensiilor s-a realizat într-un mod fraudulos, iar Roberta Anastase trebuie să răspundă penal pentru această fraudă.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat că nu doar votul final la Legea pensiilor trebuie reluat, ci toate voturile pe articole, inclusiv articolele referitoare la vârsta de pensionare şi la valoarea punctului de pensie, întrucât ar fi fost adoptate prin "frauda recunoscută" de preşedintele Camerei Deputaţilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite