Roberta Anastase: Îmi doresc foarte mult să am copil şi să-l alăptez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unei dezbateri privind alăptarea, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat că şi-ar dori să aibă copil şi să-l alăpteze.

"Îmi doresc foarte mult să am copil şi să-l alăptez. Mama are un frate geamăn şi se spune că se repetă la două generaţii. Dacă or fi gemeni, Doamne ajută!", a spus râzând Roberta Anastase.

Deşi nu a fost un copil crescut cu lapte matern, preşedinta Camerei Deputaţilor s-a declarat o susţinătoare a alăptării la sân. "Mama a avut o naştere foarte, foarte grea şi nu a avut lapte, iar de-a lungul timpului, când mi-am descoperit anemii şi diverse alte sensibilităţi, doctorii mi-au şi spus că e şi faptul că nu am beneficiat de laptele matern, a contribuit într-un mod foarte semnificativ", a precizat Anastase, citată de Mediafax.

Roberta Anastase a participat, luni, la o dezbatere organizată de UNICEF şi Camera Deputaţilor, intitulată "Alăptarea - de la comunicare la acţiune", în care participanţii au precizat că laptele matern reprezintă cea mai bună hrană pentru bebeluşi, că în ţările nordice rata alăptării este de 89% şi că în România, în zona urbană, "alăptarea este mai frecventă" decât în cea rurală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite