Ridică publicul în picioare la cinci ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ridică publicul în picioare la cinci ani
Ridică publicul în picioare la cinci ani

Bogdan Buică i-a impresionat cu talentul său până şi pe seniorii corzilor prezenţi la Reuniunea chitarelor

A doua ediţie a Reuniunii chitarelor a avut loc aseară în sala mare a Bibliotecii Judeţene Antim Ivireanul din Râmnicu Vâlcea. Deşi mai puţini la început, pasionaţii instrumentului cu corzi s-au adunat pentru un show impresionat. Cel mai mic dintre chitarişti, Bogdan Buică, de numai cinci ani, i-a uimit pe cei prezenţi în sală cu talentul moştenit de la tatăl său, Adrian, liderul formaţiei rock Megaton din Drăgăşani.

Copilul este un talent înnăscut


„Este cel mai tânăr participant la reuniune şi unul dintre cei mai talentaţi mici chitarişti. Îi încurajăm pe toţi să urce pe scenă, să cânte, să improvizeze, chiar să şi greşească pentru că aşa devenim mai buni“, spune Mircea Băduţ, organizatorul întâlnirii. Micuţul Bogdan a interpretat o piesă în duet cu tatăl său, apoi una singur, primind aplauzele celor prezenţi în sală. Părinţii spun despre el că are un talent înnăscut, iar chitara pare a fi marea lui pasiune. Piciul chitarist nu se gândeşte prea mult la faptul că a lăsat audienţa cu gura căscată, ci la distracţia de după reuniune.
„Mi-a promis mami că mă duce la McDonalds. Nu îmi e foame, vreau să mă dau pe tobogan şi să mă joc cu biluţele“, spune micuţul Bogdan.
Tânărul Ioan Baicu a primit premiul special al reuniunii de aseară, şi anume o chitară produsă la Reghin şi oferită ca şi sponsorizare pentru eveniment. „Ioan ne-a impresionat pe toţi pentru că, deşi a fost mai timid la început, a reuşit să îşi învingă tracul şi să interpreteze două piese foarte frumoase“, a mai spus Mircea Băduţ.
Băiatul de numai 12 ani a primit premiul în aplauzele publicului. „Îmi place, e un instrument special, pe măsura mea. O să încerc să mă perfecţionez folosind această chitară“, spune Ioan. Despre instrument Mircea Băduţ spune că este unul de entry level, pentru începători, dar este specială deoarece lemnul din care este confecţionată nu este lăcuit.
„Îi dă un sunet aparte, foarte cald. Necesită mai multă îngrijire decât una lăcuită, dar este o chitară perfectă pentru cei mici“, explică Băduţ.
Au mai evoluat în faţa publicului şi tinerii de la trupa Bad Hair Day, o prezenţă deja familiară la întâlnirile chitariştilor vâlceni. Tot în faţa publicului a evoluat şi „veteranul“ Ioan Andreica, artist care a adus în mijlocul adunării de chitarişti spiritul anilor 70.

Iniţiativă unică a pasionaţilor de chitară


Întâlnirea de ieri este a doua organizată de Mircea Băduţ şi prietenii săi. Inginer de profesie, Băduţ a iniţiat prima reuniune a chitariştilor în luna august a acestui an.
„În Vâlcea sunt mulţi pasionaţi şi amatori de chitară. Nu s-a reuşit însă până acum să ne strângem cu toţii într-un loc. Ideea mi-a venit tocmai în acest scop, pentru a ne cunoaşte, pentru a ne arăta unii altora ce ştim şi pentru a mai şi învăţa“, explică iniţiatorul evenimentului. El mai spune că la reuniunea chitarelor poate veni oricine, indiferent de vârstă, singura condiţie fiind pasiunea pentru instrumentul cu corzi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite