Rezultate slabe şi la Bac-ul din toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele sesiunii de toamnă a Bacalaureatului s-au afişat ieri în toate liceele din ţară. Astăzi şi mâine vor fi rezolvate contestaţiile, urmând ca joi, inspectoratele şcolare să facă publice notele finale.   

Potrivit primelor date centralizate, în unele judeţe majoritatea liceenilor nu au reuşit nici a doua oară să treacă de examenul de maturitate. Astfel, la Galaţi doar 15% din absolvenţii de clasa a XII-a au promovat examenul.

La Cluj, rata de promovabilitate a fost de 20,5%, iar la Bistriţa - puţin peste 23%. În Dolj, unu din trei candidaţi a picat examenul, în timp ce elevii sibieni au promovat în proporţie de 40%.

Cifre mai mari se înregistrează în judeţul Mureş - 55% şi în Arad, unde rata de promovabilitate se apropie de 60%. În Bucureşti, oraş unde aproape jumătate dintre elevi au repetat examenul din vară, Inspectoratul Şcolar va anunţa abia astăzi câţi liceeni au luat Bacalaureatul. În această sesiune aproape 62.000 de absolvenţi s-au înscris la examen.La nivel naţional, rata de promovabilitate la sesiunea din vară - 69,3% - a fost cea mai mică din ultimul deceniu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite