Reziliere de Impact la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Oradea a decis încetarea asocierii cu Impact Developer & Contractor SA care a construit cartierul Europa. Primarul Ilie Bolojan a spus că firma trebuie să plătească daune pentru că a

Primăria Oradea a decis încetarea asocierii cu Impact Developer & Contractor SA care a construit cartierul Europa. Primarul Ilie Bolojan a spus că firma trebuie să plătească daune pentru că a vândut prea scump 300 de locuinţe din noul cartier.

Municipalitatea a vândut terenul cu 16 euro/mp, cu condiţia ca preţul final de vânzare a locuinţelor să nu depăşească 335 euro metrul pătrat. „Preţul pe metru pătrat al locuinţelor era dublu faţă de cel stabilit. Dacă am dat facilităţi trebuie să se regăsească în preţul de vânzare”, a spus Bolojan. Acum firmei de construcţii i se cer peste 1,5 milioane de euro despăgubiri.

Teodor Sarea, care a cumpărat casă în cartierul Europa, se judecă cu dezvoltatorul. „Nu respectă preţului de vânzare de 335 de euro. Mi se pare hoţie pe faţă”, a spus Teodor Sarea.

Daniela Săndulescu, unul dintre administratorii şi asociaţii companiei, a menţionat că scandalul are la bază interese politice.

„Sunt interese politice acolo. Contractul a expirat oricum în august, aşa că nu văd ce reziliază ei. Nu era stipulat în contract niciun preţ minim”, a declarat Săndulescu.

Aceasta a mai spus că ştie de litigiul cu Teodor Sarea şi că a fost câştigat de firmă în prima instanţă. „Europa” nu este singurul cartier al firmei Impact din Oradea. În prezent se lucrează la construcţia cartierului Lotus unde, pe o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi, vor fi ridicate 39 de vile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite