Rezerviștii colonelului Dogaru pichetează sediul CCR de luni și ”până când se va lua decizia corectă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadrele militare disponbilizate, dar și membrii societății civile sunt îndemnați de colonelul Dogaru să picheteze sediul Curții Constituționale începând de luni după-amiază, ora 18.00. Într-o petiție adresată președintelui Curții Constituționale, militarii disponbilizați cer transmiterea televizată a ședinței CCR de mâine.

Într-o informare postată pe site-ul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), Dogaru anunță "manifestări pentru Constituție și legalitate", iar în acest sens militarii disponibilizați vor începe joi pichetarea "pe termen lung" a Palatului Cotroceni.Dogaru susține că s-a lovit de anumite probleme la Primăria București (PMB) în momentul în care a cerut aprobarea manifestării de la Cotroceni. "La discuțiile de astăzi de la PMB reprezentantul SPP a produs o adresa de mana, de un sfert de pagină, semnată de d-na Varvara X-ulescu din Bacău, care solicita pichetare din 15 până la 31 august, între orele 09.00-17.00. Lăsând la o parte cacealmaua evidentă, deoarece distinsa doamnă trebuia să fie în pichetare deja de la Sfânta Maria Mare, delegația SCMD a constatat că, legal, se poate face pichetare în același loc, dar între orele 18.00-21.00, dorință la care nu renunțăm, oricât s-ar strădui reprezentanții SPP-ului să ne trimită la Academia Militară sau aiurea", mai scrie președintele SCMD în informarea postată.

Totodată, Dogaru recomandă membrilor SCMD și CNSC să se autodenunțe ca participanți și votanți la referendum prin depunerea unei declarații la Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Mai mult, Dogaru recomandă membrilor SCMD și CNSC să ia cunoștință de inițiativa Antena 3, de a cere transmiterea în direct a ședinței Curții Constiuționale de marți și să semneze petiția online prin care se cere pichetarea sediului CCR, începând de luni, ora 18.00.

În petiție, SCMD cere transmiterea ședinței "pentru a se elimina orice suspiciune despre modul în care veți lua o decizie care va hotărî soarta țării pentru următorii doi ani".

"Pentru a vă ajuta să judecați fără părtinire, conform legislației în vigoare, jurisprudenței și voinței poporului român, vă anunțăm că vom fi în număr mare alături de dumneavoastră, în fața sediului CCR, marți, începând cu ora 9:00 și până când veți lua decizia corectă. Vă vom reaminti acest lucru și prin mitingul de luni, 20 august, orele 18:00, de la aceeași locație", se mai arată în petiția adresată de SMCD și CNSC președintelui Curții Constituțonale, Augustin Zegrean.

Până acum, petiția inițiată de Dogaru are peste 1.800 de semnături.

Pe 1 august, imediat după referendum, Mircea Dogaru a emis un comunicat prin care soma Curtea Constituţională să amâne luarea unei decizii în privinţa referendumului de demitere a preşedintelui „până la soluţionarea tuturor aspectelor legate de numărul real al cetăţenilor României cu drept de vot". A doua zi, Curtea Constituţională amâna luarea unei decizii privind validarea sau invalidarea referendumului, cerând reverificarea listelor electorale.

"În cazul în care Curtea Constituţională va decide să invalideze referendumul, noi nu vom sta cu mâinile în sân. Vom chema la nesupunere civică, ieşiri în stradă, neplata impozitelor, nesupunerea la citaţii, tot ce este nevoie", a declarat colonelul Dogaru.

"Dacă se ajunge la invalidare, vom cere Parlamentului să desfiinţeze Curtea Constituţională, pentru că nimeni nu are voie să fie mai presus de Parlament. Mai presus de Parlament este numai Dumnezeu", a mai declarat Mircea Dogaru.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite