Rezervaţia Tâmpa, sufocată de gunoaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de peturi şi ambalaje zac pe potecile de pe Tâmpa, fără ca cineva să-şi asume responsabilitatea menţinerii curăţeniei. Reprezentanţii Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt, administratorul rezervaţiei, spun că nu este treaba lor să igienizeze muntele.

De-o parte şi de alta a potecilor ce străbat rezervaţia naturală Tâmpa zac mormane de gunoaie. Peturile şi conservele aruncate de turiştii care-şi petrec câteva ore pe munte rămân dovadă a nepăsării. Chiar şi unde există coşuri de gunoi, în jurul acestora priveliştea este dezolantă.

„Sunt foarte multe gunoaie, dar asta e România, în toată ţara găseşti la fel. Păcat de privelişte”, spune Alin Manea, un turist din Constanţa. Rezervaţia naturală Tâmpa se află în administrarea Regiei Autonome a Pădurilor Kronstadt Braşov. Reprezentanţii acestei instituţii spun că nu intră în atribuţiile lor curăţarea zonei şi că de acest lucru ar trebui să se ocupe turiştii.

„Nu ne ocupăm noi de curăţenie“

„Noi administrăm, numai că nicio lege nu spune că trebuie să facem curăţenie, noi ne ocupăm de pădure. Normal ar fi să nu arunce turiştii gunoaie”, a declarat Dan Olteanu, şeful Regiei de Păduri patronate de Primărie.

Cu toate acestea el a mai precizat că sporadic angajaţii Regiei mai curăţă potecile de pe Tâmpa. De ecologizarea zonei s-au ocupat până acum doar câteva grupuri de elevi şi liceeni ecologişti, însă acţiunile acestora sunt insuficiente şi aproape insesizabile.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Braşov susţin pe de altă parte că în prezent se lucrează la un plan de igienizare a muntelui, dar nu au oferit o dată concretă pentru punerea în aplicare a acestui plan.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite