Revoluţionarii şi "Noii Golani" vor să facă marş până la casa lui Iliescu / Oprescu, acuzat că nu a avizat traseul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, nu a avizat traseul unui marş autorizat iniţial pentru ziua de duminică, manifestaţie în care ar fi urmat să fie comemorate victimele mineriadei din iunie 1990 şi care trecea pe la casa lui Ion Iliescu.

Asociaţia "21 Decembrie 1989" a solicitat, în această săptămână, avizul municipalităţii pentru organizarea unui marş de comemorare a victimele mineriadei din 13-15 iunie 1990. Manifestaţia ar urma să aibă loc duminică, 13 iunie, pe traseul Piaţa Universităţii - Piaţa Romană - Calea Dorobanţi - strada Jean Monnet - Bulevardul Primăverii, informează Mediafax.

Noii Golani fac marş până la casa lui Ion Iliescu

Revoluţionarii şi "Noii Golani" doreau să treacă şi pe strada Jean Monnet, pe care locuieşte fostul preşedinte Ion Iliescu, vinovat pentru victimele din Revoluţia din 1989 şi pentru minieriadele din 1990 şi 1991 în viziunea protestatarilor.

"Într-o primă fază, reprezentanţii municipalităţii au avizat protocolul, iar primarul l-a semnat. Însă, când am primit documentul, pe el apare, sub semnătura iniţială a domnului Oprescu, menţiunea «FĂRĂ JEAN MONET», după care apare o nouă semnătură a primarului general. Noi nu putem să înţelegem de-aici altceva decât faptul că telefoanele de noapte încă funcţionează, iar domnul primar respectă ordinele de a-l proteja pe Iliescu, vinovatul pentru morţii şi răniţii din acele zile", a afirmat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, preşedintele Asociaţiei "21 Decembrie 1989", Teodor Mărieş, organizatorul marşului de duminică, prezentând şi o copie a protocolului de autorizare.

Mărieş a precizat că Oprescu "a fost răzgândit", din moment ce pe documentul prezentat presei apare de două ori semnătura primarului.

"Noi ne vom vedea de traseul stabilit, pentru că nu considerăm normală revenirea asupra unui document aprobat de reprezentanţii forţelor de ordine şi de şefii altor structuri implicate în această chestiune", a spus Mărieş.

La rândul său, liderul organizaţiei "Noii Golani", George Simion, prezent la conferinţa de presă de sâmbătă, a anunţat că şi reprezentanţii organizaţiei sale vor participa la marşul de duminică, manifestaţia urmând a aduna circa 200 de persoane, membri şi simpatizanţi ai celor două ONG-uri.

Simion a prezentat presei, cu această ocazie, şi procesul-verbal prin care a fost amendat cu 500 de lei pentru tulburarea lansării de carte a lui Iliescu de joi la Bookfest.

Simion a spus că intenţionează să conteste documentul, considerându-se amendat pe nedrept. El a mai spus şi că intenţionează să-i facă plângere ofiţerului SPP.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite