Revoluţie pentru taxa de înmatriculare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de timişoreni au protestat, ieri, în faţa şi în interiorul Administraţiei Financiare, împotriva noii reglementări cu privire la taxa de primă înmatriculare. Cei mai mulţi dintre ei

Sute de timişoreni au protestat, ieri, în faţa şi în interiorul Administraţiei Financiare, împotriva noii reglementări cu privire la taxa de primă înmatriculare.

Cei mai mulţi dintre ei şi-au început ziua în faţa insituţiei, aşteptând o soluţie încă de la 7 dimineaţa. “Aşteptăm să se dea ordonanţa, să ni se accepte dosarele conform taxei vechi”, a spus un timişorean care, la ora 16.00, încă nu-şi făcea planuri de plecare spre casă.

Proprietarii de maşini nu acceptă noua taxă

„Am aşteptat nouă ani să-mi iau o maşină cât de cât şi acum să plătesc 180 de milioane pentru asta?”, a spus o femeie din mulţime, în timp ce un tânăr care obţinuse un număr de telefon de la Guvern din Monitorul Oficial se plângea că i-a fost respins apelul.

 „Am depus dosarul în 5 decembrie şi acum mi-a venit decizia să plătesc o taxă triplă. Eu nu plec de aici până nu se rezolvă problema asta”, a declarat Caius Coman, unul dintre protestatarii care au decis să-şi petreacă noaptea în instituţie.

Autorităţile au însă o poziţie la fel de fermă. „Noi soluţionăm cererile după legea introdusă din 8 decembrie. Astăzi am primit 800 de cereri. Nu avem pentru ce să prelungim programul. Oamenii pot să stea, noi nu-i putem obliga să nu stea”, a spus şeful Administraţiei Financiare Timişoara, Ion Popovici.

Potrivit biroului de presă al ANAF, nu se pot percepe taxe mai mici la înmatricularea autoturismelor până când actul normativ elaborat miercuri seară de Guvern nu intră în vigoare, prin publicarea în „Monitorul Oficial”. „Oficiile au fost deschise toată ziua, însă oamenii n-au vrut să plătească taxe triple, astfel că s-au operat foarte puţine încasări”, au spus reprezentanţii ANAF.

Potrivit Guvernului, persoanele care şi-au depus dosare pentru a li se calcula taxa de înmatriculare şi au fost nevoite să plătească taxă triplă vor putea depune cereri ca să li se returneze banii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite