20 de ani de la Revoluţia de Catifea. Papa vizitează Cehia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
20 de ani de la Revoluţia de Catifea. Papa vizitează Cehia
20 de ani de la Revoluţia de Catifea. Papa vizitează Cehia

Papa Benedict al XVI-lea va face, începând de sâmbătă, în Cehia cea de a doua sa vizită în Europa de Est, cu puţin înainte de împlinirea a 20 de ani de la Revoluţia de Catifea de la Praga şi de la căderea Zidului Berlinului, potrivit AFP.

O călătorie simbolică, în condiţiile în care Benedict al XVI-lea este succesorul lui Ioan Paul al II-lea, papa polonez care a contribuit semnificativ la căderea Zidului şi la democratizarea ţărilor din Europa de Est.

Revoluţia de Catifea, care a înlăturat regimul comunist în toamna anului 1989, este un eveniment de o mare importanţă, nu numai pentru Cehia, ci şi pentru ţările vecine şi pentru întreaga lume, iar această aniversare nu putea fi ignorată de papă, a afirmat un diplomat de la Vatican.

Jan Balik, şef al biroului de presă al Conferinţei Episcopale cehe, a spus că aceasta va fi singura vizită a papei într-o ţară fostă comunistă anul acesta. Benedict al XVI-lea va aborda cu siguranţă acest subiect şi acest lucru poate fi văzut ca o apreciere a ceea ce s-a întreprins în 20 de ani de societatea cehă şi a ceea ce Biserica le-a adus oamenilor, a adăugat el.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite