Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei locale
Revista presei locale

Cele mai importante titluri ale zilei

Lapte aruncat pe câmp

Fermierii botoşăneni sunt într-o situaţie disperată, după ce procesatorii din judeţ nu mai vor să colecteze laptele. Aceştia au ajuns pur şi simplu să arunce laptele sau chiar să-şi vândă animalele. Unii au încercat să-l proceseze, însă fără prea mult succes, brânza obţinută având o cerere scăzută pe piaţă faţă de cea produsă din laptele de oaie.

Integrarea în Uniunea Europeană nu a fost un câştig pentru fermele din ţară, în condiţiile în care subvenţia primită de la stat este printre cele mai mici din comunitate, iar preţul oferit de procesatori este cel mai redus.

Mai multe amănunte în Monitorul de Botoşani

Campania pentru salvarea Alexandrei a dat roade

Alexandra va primi banii pentru intervenţia medicală care îi va oferi viaţa. Apelul umanitar făcut în presa botoşăneană, la iniţiativa „Evenimentului de Botoşani”, dar şi în cea centrală, au dat roade. Pe lângă mâna de ajutor primită de la oamenii simpli, afacerişti, politicieni, studenta de 24 de ani va primi 93.500 de euro de la Guvern.
 
„Urmare, în primul rând a intervenţiei colegilor din presa botoşăneană, Guvernul nostru a arătat preocupare în urma acestor intervenţii şi, săptămâna trecută, a dat o hotărâre de Guvern prin care a alocat suma de 93.500 de euro pentru efectuarea unui tratament medical pacientei Ostafie Alexandra, studenta de 24 de ani”, a menţionat Cristian Roman, prefectul judeţului Botoşani.

Citiţi mai multe în Evenimentul de Botoşani 

Minor dat de propria bunică în grija unor necunoscuţi
Un copil de 14 ani, din Văculeşti, lăsat în grija bunicii sale de mama plecată să muncească în străinătate, a dispărut de aproape două luni de la domiciliu. Minorul a fost luat de nişte necunoscuţi cu un autoturism, chiar din faţa casei  în care locuia şi cu acordul bunicii, pentru a fi angajat ca argat la o stână din judeţul Suceava.

Culmea inconştienţei, bunica băiatului nici măcar nu s-a arătat interesată de identitatea celor doi „angajatori” şi nici nu a bănuit nimic în momentul în care copilul a plecat fără niciun act de identitate la el sau haine de schimb.

Amănunte în Jurnalul de Botoşani
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite