Agenţiile aduc Revelionul în faţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agenţiile aduc Revelionul în faţă
Agenţiile aduc Revelionul în faţă

La Satu Mare au apărut primele oferte pentru sărbătorile de iarnă, mai repede cu o lună decât anul trecut. Deocamdată, sătmărenii rămân în expectativă, dar agenţii de turism sunt siguri că îşi vor vinde pachetele pentru Revelion.

Firmele care au activitate în domeniul turismului sunt mai active ca oricând, în goana după clienţi. Deşi nici nu s-a intrat în toamnă, din punct de vedere calendaristic, agenţiile de turism din Satu Mare au decis să scoată la bătaie artileria grea: primele pachete de vacanţă pentru Revelion.  Spre deosebire de anul trecut, când promoţiile pentru sărbătorile de iarnă au apărut la finele lunii octombrie, de această dată firmele de turism sunt mult mai grăbite.
La loc de cinste sunt ofertele din Munţii Alpi. Astfel, amatorii de schi pot alege să petreacă nouă zile într-o staţiune austriacă pentru doar 300 de euro, sau şapte zile pentru 250 de euro. Cei care preferă Varşovia, vor scoate din buzunare 310 euro, dar numai pentru cinci zile, incluzând şi noaptea de Revelion. Turiştii care aleg capitala Poloniei vor fi cazaţi într-un hotel de patru stele. Deocamdată, iar sătmărenii nu se îngesuie.
„E prematur să mă gândesc la aceste oferte. Am să văd mai târziu ce voi face, în funcţie de buget“, a spus Matei Grefi, un vânzător în vârstă de 32 ani.

Oferte de toamnă

Alexandria Şuta, agent la agenţia de turism „Lup“, susţine că preţurile sunt mai mici faţă de ani trecuţi.  „În general, preţurile sunt mai mici decât anul trecut, în medie cu 15 la sută“, a spus Şuta. Ea a mai afirmat că firmele au deschis ofertele de Revelion încă de acum, cu o lună mai repede decât anul trecut. Motivul este simplu: în acest fel sătmărenii au timp să îşi strângă banii necesari. În continuare, există şi oferte specifice dinalului de sezon cald. La ora actuală, agenţiile de turism BT, Accord şi Lup au diferite oferte dintre care cea mai recentă, o vacanţă de 10 zile în Paralia (Grecia) costă 420 de lei de persoană, cu şapte nopţi de cazare, respectiv transportul cu autocarul.
Litoralul românesc este destul de ieftin pentru sătmăreni. Preţurile pornesc de la 150 lei pentru fiecare persoană pentru şase nopţi. Aceeaşi locaţie costa anul trecut 300 de lei. În schimb, extravaganţa de la Dubai costă între 555 şi 800 de euro, cu o cazare de şapte nopţi şi opt zile.
Agenţiile de turism au trecut peste hopul crizei, dar ofertele de criză rămân valabile. „La noi, hopul a fost în lunile mai-iunie. Atunci scăderile au fost de până la 70%. Imediat din luna iulie, numărul contractelor a crescut cu 40%“, spune Mircea Spătar, agent la firma Accord.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite