Revelion cu şampanie şi caviar la Copacabana

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Destinaţiile exotice pentru Revelionul 2009 sunt tot mai solicitate la agenţiile turistice din oraş. Costurile unei astfel de excursii încep de la 1.000 de euro, iar agen-ţiile de profil au vândut deja o mare parte din pachetele „de lux”.

Plajele din Copacabana, savanele din Africa de Sud, viaţa de noapte a Hong Kong-ului – există timişoreni pentru care aşa arată programul pentru Revelionul din acest an.

Aceştia nu intră în categoria majoritară a celor care, în plină perioadă de criză financiară, se pregătesc pentru petrecerea de întâmpinare a noului an şi se gândesc de două ori înainte de a hotărî destinaţia şi, mai ales, preţul vacanţei. „Numărul solicitărilor pentru astfel de destinaţii creşte în fiecare an.

Oamenii care solicită sejururi ieşite din comun şi, implicit, foarte scumpe, nu sunt afectaţi de criza de acum în niciun fel. Sunt persoane care au trecut de 40 de ani, au un anumit statut şi un anumit venit”, şi-a descris clienţii „premium” Alma Novăcescu, directorul agenţiei de turism Paralela 45.

Printre aceştia se remarcă o timişoreancă de vârsta a doua care, până acum, a vizitat peste 50 astfel de locaţii inedite. În atmosfera generală tensionată de semnele crizei financiare, precum valurile de concedieri, toţi analiştii economici recunosc că România a intrat, în ultimul an, în grupul ţărilor de pe panta ascendentă a dezvoltării.

Vestea bună este că, o dată cu banii, a venit şi deschiderea mentalităţilor, spun reprezentanţii agenţiilor de specialitate. „Turistul român începe să descopere şi alte locaţii decât cele clasice, precum Grecia, Turcia sau Austria. Comparativ cu anul trecut, am înregistrat o creştere a cererii pentru destinaţii exotice”, a spus Bianca Radu de la agenţia Aerotravel. 

Revelion la soare

Zăpada, bradul împodobit sau artificiile din centrul oraşului nu sunt nişte elemente obligatorii ale nopţii de Revelion pentru timişorenii cu venituri cu multe zerouri. Cel mai ieftin pachet scump este Revelionul petrecut la Moscova, care costă 990 de euro de persoană.

Aici, e adevărat, zăpadă este din plin, iar brazii imenşi din fosta Piaţă Roşie şi ceasul imens de pe Kremlin reprezintă una dintre puţinele tradiţii bune lăsate de comunişti. Deşi pentru ţările asiatice anul 2009 începe mai târziu decât pentru noi, sejururile la Singapore sau Malaesia, incluse în oferta agenţiilor, sunt dovada că banii turiştilor occidentali hotărăsc ora exactă a sărbătorilor.

O asemenea vacanţă, cu tot cu plimbări la cel mai mare Parc al Păsărilor din Sud-Estul Asiei, din Singapore, costă între 1.355 şi 1.865 de euro de persoană. Astfel că Revelionul 2009 poate fi petrecut, cu şampanie şi caviar, chiar şi la Kuala Lumpur sau Hong Kong.

Dacă nu sunteţi amatori de ger rusesc sau de umezeala tipic asiatică, Africa de Sud sau Brazilia sunt destinaţiile potrivite. Cu siguranţă, cei care întâlnesc noul an pe celebrele plaje din Copacabana intră într-un cu totul altfel de 2009 decât cei mai
mulţi dintre noi.


Pachete de lux pentru Revelion 2009

Surse: Agenţiile Paralela 45 şi Aerotravel destinaţie    periaodă    hotel (stele)    preţ

Africa de Sud    29.12 – 09.01    4 stele    2.790 euro

Rio de Janeiro    29.12 – 08.01    4 stele    2.190 euro

Dubai    27.12 – 04.01    5 stele    1.699 euro

Hong Kong    28.12 – 05.01    4 stele    1.355 euro

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite