Retrocedările, aproape sută la sută soluţionate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cele 33.178 de cereri, au mai rămas şase cazuri nerezolvate

Activitatea Comisiei de Fond Funciar a clasat judeţul Suceava pe primul loc la restituirea pământurilor.

După opt ani de la promulgarea legilor în baza cărora se fac retrocedările, Suceava este aproape de a soluţiona problema revendicărilor.

Astfel, din cele 33.178 cereri analizate de comisiile locale de fond funciar din judeţ au fost soluţionate 33.172 cereri, ceea ce înseamnă că au mai rămas şase cereri de rezolvat. În plus, toate cererile şi contestaţiile înaintate Comisiei Judeţene au fost soluţionate în proporţie de 100%. Suprafaţa totală de teren solicitată este de 358.056 de hectare, dintre care mai bine de jumătate sunt solicitate de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. Biserica a depus cerereri din 2005 pentru aproape 200.000 de hectare de pădure. Alte 40.000 de hectare situate în ocoalele silvice Broşteni şi Crucea sunt solicitate de prinţul Paul al României.

„Comisia Judeţeană a stabilit ca pentru grăbirea finalizării planurilor parcelare, Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Suceava să trimită lista cu persoanele fizice şi juridice autorizate la comisiile locale de fond funciar", a precizat Ovidiu Doroftei, prefectul Sucevei.

Alte amănunte mâine dimineaţă în Adevărul

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite