ŞOCANT Copii torturaţi de asistenta maternală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi copii au ajuns în grija asistenţilor maternali au fost torturaţi de către aceştia
Cei doi copii au ajuns în grija asistenţilor maternali au fost torturaţi de către aceştia

O asistentă maternală şi soţul ei au fost reţinuţi astăzi pentru că au bătut cu sălbăticie doi copii, frate şi soră,  luaţi în plasament. Fănica şi Mitică Grădinaru sunt acuzaţi pentru două infracţiuni de tentativă de omor şi rele tratamente aplicate minorilor.

Cei doi copii au ajuns în grija Fănicăi Grădinaru după ce tatăl lor a fost arestat pentru că le-a omorât mama. Potrivit unei surse judiciare, asistenta maternală îi bătea frecvent pe cei doi copii şi chiar i-a tăiat pe corp făcându-le răni până la os. Fetiţa a avut nevoie la un moment dat de 130 de zile de îngrijire medicală.

Atunci, pentru a-i ascunde identitatea, asistenta maternală a internat-o pe fetiţă la camera de gardă a Spitalului Grigore Alexandrescu din Bucureşti sub un nume fals. Medicii şi-au dat seama că este ceva în neregulă şi nu este vorba de un accident, aşa cum susţinea Fănica Grădinaru şi au sesizat poliţia.

Starea de sănătate a fetiţei este gravă existând riscul ca fetiţa să nu-şi mai poată folosi mâna.

Rapoarte false de monitorizare a copiilor

Alţi doi angajaţi ai Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului- Consiliul Judeţean Ilfov sunt reţinuţi de anchetatori şi sunt acuzaţi de mai multe infracţiuni de fals intelectual şi neglijenţă în serviciu.

Cei doi, Marinela Constantin şi Ana Moise nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu privind vizitarea şi monitorizarea situaţiei minorilor în perioada când aceştia au fost încredinţaţi asstentei maternale Fănica Grădinaru. Funcţionarii ar fi făcut menţiuni necorespunzătoare adevărului în rapoartele de vizită ale părţilor vătămate P.C.A. şi M.M.

Un medic de familie şi alţi cinci funcţionari sunt cercetaţi

Procurorii din Parchetul Capitalei au început urmărirea penală şi faţă de alţi cinci funcţionari din cadrul Consiliului Judeţean Ilfov – Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, pentru săvârşirea infracţiunilor de neglijenţă în serviciu şi  omisiunea sesizării organelor judiciare, precum şi faţă de un medic de familie pentru săvârşirea a trei infracţiuni de fals intelectual.

Procurorii cer arestarea preventivă

În cazul celor patru persoane reţinute -Fănica Grădinaru, Mitică Grădinaru, Marinela Constantin şi Ana Moise- procurorii vor cere astzăi Tribunalului Bucureşti emiterea a de mandate preventive de arestare pentru 29 de zile. 

Precedent

În urmă cu un an, asistenta maternală Marcela Făgărăşanu din Bistriţa-Năsăud a fost condamnată la 22 de ani de închisoare pentru maltratarea şi uciderea unui copil de patru ani pe care îl avea în plasament. Lucian Rostas, în vârstă de patru ani, a murit în 21 august 2008 în urma unei asfixii mecanice, după ce a fost hrănit forţat de asistenta maternală Marcela Făgărăşanu. În urma necropsiei, medicii legişti au găsit pe corpul copilului numeroase urme de maltratare, arsuri de ţigară, urechea tăiată şi organele genitale secţionate cu o foarfecă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite