Reţetă imobiliară de fentat clienţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cumpărătorii se plâng de metodele agenţilor imobiliari de a le vinde case Firmele din domeniu folosesc metode mai puţin ortodoxe ca să "agaţe" clienţii. Printre acestea sunt

Cumpărătorii se plâng de metodele agenţilor imobiliari de a le vinde case

Firmele din domeniu folosesc metode mai puţin ortodoxe ca să "agaţe" clienţii. Printre acestea sunt anunţurile fictive date la mica publicitate.

Una dintre metodele "clasice" ale agenţiilor imobiliare este să dea anunţuri, recomandându-se drept "persoane fizice". Majoritatea studenţilor care-şi caută "gazdă" în Iaşi ocolesc anunţurile de mică publicitate postate de agenţiile imobiliare. Ei caută să trateze direct cu proprietarii, pentru a scăpa de comisionul agenţiei.

"Prin telefon, un tip mi-a dat datele despre apartament. Mi-a spus, în treacăt, că e de la o agenţie. Când i-am reproşat că vrea să mă înşele, mi-a închis în nas telefonul", povesteşte Radu Ursache, student la Universitatea Tehnică "Gh. Asachi" Iaşi, care îşi caută zilele acestea un apartament de închiriat.Metodele agenţilor imobiliari de a atrage clienţii nu se opresc aici.

Oferte inventate

Printre ofertele de la mica publicitate se "strecoară" şi unele fictive, cu mult sub preţul pieţii. "Clienţilor care sună, li se spune că anunţul nu mai e valabil, dar că <> ", explică un angajat al unei agenţii imobiliare.

Anul acesta la "Protecţia Consumatorului" s-au înregistrat 13 plângeri şi s-au dat amenzi de 6.000 de lei agenţiilor imobiliare cu probleme.

Greu de probat

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului spun că aceste practici sunt incorecte şi sunt pasibile cu amenzi de la 250 la 2.500 de lei. Pe de altă parte, este greu de demonstrat reaua intenţie a agentului imobiliar.

"Angajatul agenţiei poate să spună că nu-i vina lui, că s-a produs o greşeală şi e greu de sancţionat", a declarat Marian Grigoraş, lucrător la Inspectoratul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Iaşi. Acesta îi îndeamnă totuşi pe clienţii care se simt înşelaţi să depună plângere.

În ziar era un preţ, iar când am sunat mi s-a spus că nu mai e valabil anunţul. Mi-au făcut alte oferte mai scumpe.
Alin Toma,
ieşean

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite