Reţele de crimă organizată ruseşti promovează antivirale contrafăcute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profitând de teama britanicilor de a nu obţine aceste medicamente de la sistemul public de sănătate, reţele de crimă organizată ruseşti promovează antivirale contrafăcute pe Internet, din vânzarea cărora ajung să câştige milioane de euro, susţine  compania de securitate informatică Sophos, informează Sky News.

Potrivit sursei citate, mii de astfel de escroci, ce operează din Rusia, promovează produse ilegale prin intermediul unor farmacii virtuale. Primele cinci ţări care achiziţionează astfel de medicamente, cum ar fi Tamiflu şi alte antivirale, sunt Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Germania, Canada şi Franţa.

Grupările criminale care se află în spatele acestor farmacii virtuale false pun în pericol vieţile şi informaţiile personale ale clienţilor lor,
a declarat Graham Cluley, din cadrul companiei citate.

Acesta a avertizat că aceste grupări vor continua să-şi promoveze site-urile şi că vor proceda la fel pentru exploatarea datelor personale şi vinderea de medicamente care reprezintă un pericol pentru viaţa cumpărătorilor.

Citiţi şi:


Cluley a făcut apel către britanici să se adreseze adevăraţilor medici şi să stea departe de escrocii de pe Internet.

Nu există niciun motiv de îngrijorare referitor la plata medicamentelor antivirale. Acestea sunt oferite gratis de NHS tuturor celor care au nevoie de ele , a asigurat Sistemul Public de Sănătate britanic.

Cu astfel de activităţi ilegale, potrivit Sophos, câştigurile acestor grupări pot ajunge între 10.000 - 60.000 de lire sterline pe zi. Îgrijorarea populaţiei faţă de noua gripă ar putea să contribuie la creşterea profitului.


Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite