Reţeaua de prostituţie "Lisabona", anihilată la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbaţi care fac parte dintr-o reţea transfrontalieră de trafic de persone au fost arestaţi, în urmă cu două zile, la Timişoara, după ce au fost reţinuţi în punctul de frontieră de

Doi bărbaţi care fac parte dintr-o reţea transfrontalieră de trafic de persone au fost arestaţi, în urmă cu două zile, la Timişoara, după ce au fost reţinuţi în punctul de frontieră de la Cenad.
Ei sunt acuzaţi că în ultimul an au pus pe picioare o grupare infracţională care se ocupa cu racolarea unor tinere, pe care le obligau să se prostitueze în cluburi de noapte din capitala Portugaliei şi din Germania. Cei doi, un timişorean şi un cetăţean grec rezident în Germania, le promiteau tinerelor locuri de muncă în agricultură, în zona oraşului Lisabona, sau ca animatoare în diferite cluburi de noapte germane. Poliţiştii au monitorizat activitatea grupului timp de mai multe luni şi au reuşit identificarea mai multor victime, inclusiv minore. Victimele au declarat că au fost constrânse, fizic şi psihic, să se prostitueze. Filiera portugheză nu mai funcţionează, dar poliţiştii timişoreni continuă cercetările pentru identificarea de noi victime, în colaborare cu reprezentanţi ai poliţiilor din ţările unde opera gruparea. Cei doi bărbaţi arestaţi preventiv pentru 29 de zile, sub acuzaţiile de trafic de persoane şi trafic de minori, se află în arestul poliţiei timişorene. Filiera portugheză este cea de-a treia grupare de trafic cu carne vie neutralizată de ofiţerii de la BCCO Timişoara în ultimele trei luni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite