Reţeaua Piteşti avea clienţi şi din Ardeal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul poliţiştilor şpăgari din Argeş ia amploare. Anchetatorii au găsit clienţi care, pentru a obţine un permis de conducere "pe sub masă", veneau tocmai din Satu Mare, Bihor sau Cluj.

Scandalul poliţiştilor şpăgari din Argeş ia amploare. Anchetatorii au găsit clienţi care, pentru a obţine un permis de conducere "pe sub masă", veneau tocmai din Satu Mare, Bihor sau Cluj.

Printre VIP-urile care au descins în "cuibul şpăgarilor" pentru a deveni şoferi se află politicianul Cristian Popescu Piedone (de la PC), manelistul Vali Vijelie şi câţiva fotbalişti.

Printre intermediarii afacerii de tip interlop se numără şi un preot. Părintele Laurenţiu Floroiu, din parohia Vedea - Argeş, avea misiunea de a găsi clienţi printre enoriaşii veniţi la slujbă, la biserică. Acum, Sfinţia Sa se roagă în arestul poliţiei.

Cristian Popescu Piedone şi-a schimbat domiciliul anul trecut, pentru 30 de zile, din Bucureşti în comuna argeşeană Priboieni. Într-o singură zi, el a devenit şofer de motocicletă, autoturism, autoturism cu remorcă, plus camion şi camion cu remorcă!

Vali Vijelie şi-a luat şi el permisul la Piteşti acum două luni, după aceeaşi schemă. În comuna Băbana, la adresa la care - conform documentelor - "a stat" manelistul pentru a susţine examenul auto, nu există nicio construcţie, ci doar un câmp.

Comisarul-şef Gheorghe Vlăsceanu (şeful Serviciului de Permise şi Înmatriculări Argeş), comisarul Vasile Voinea (adjunctul lui Vlăsceanu) şi alte 15 persoane au primit sâmbătă noapte mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Surse din cadrul anchetei susţin că peste 4.000 de persoane din toată ţara au obţinut ilegal permise de conducere la Piteşti. "Taxa" era între 700 şi 4.500 de euro.

Peste 4.000 de persoane din toată ţara ar fi obţinut ilegal permise de conducere în Argeş

Filiera permiselor de conducere obţinute fraudulos se întinde până în nord-vestul ţării. Reţeaua condusă de comisarul-şef Gheorghe Vlăsceanu îşi racola clienţi şi din Satu-Mare, Bihor şi Cluj.

Anchetatorii Direcţiei Generale Anticorupţie au identificat mai mulţi intermediari din localităţi aflate în nord-vestul ţării, care se ocupau cu identificarea persoanelor amatoare de carnete de conducere fără examen.
Curtea de Apel Bucureşti a emis în, noaptea de sâmbătă spre duminică, 17 mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele persoanelor implicate în dosarul mitei pentru obţinerea permiselor de conducere din Argeş.

Printre cei arestaţi se numără şi şase ofiţeri de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş.

După gratii va sta pentru cel puţin 29 de zile chiar şeful Serviciului, comisarul-şef Gheorghe Vlăsceanu, adjunctul său, comisarul Vasile Voinea, precum şi administratorul şcolii de şoferi S.C. Comef Auto Prompt SRL, Constantin Tincă.

Racolări în biserică

Conform anchetatorilor, majoritatea "clienţilor" primeau acte de la anumite şcoli de şoferi din care reieşea că ar fi efectuat numărul de ore necesar pentru obţinerea permisului auto. Ieri, alţi trei administratori ai unor
şcoli de şoferi din Argeş au fost reţinuţi de DGA pentru complicitate la trafic de influenţă, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Între "racolatori" se numără chiar şi preotul din parohia Vedea Argeş, Laurenţiu Floroiu, de asemenea arestat. Preotul avea rolul de a găsi clienţi chiar printre enoriaşii veniţi la biserică. Conform unor surse judiciare, peste 4.000 de persoane ar fi obţinut permise ilegale de conducere.

Vijelie avea adresa pe câmp

Pe lista VIP-urilor care au obţinut ilegal permise de conducere în Argeş se află alături de Cristian Popescu Piedone şi Vali Vijelie(foto), numele unor cunoscuţi fotbalişti de la Dinamo. Vali Vijelie a obţinut permisul de conducere în martie anul acesta, după ce şi-a făcut mutaţia în localitatea Băbana din Argeş.

Culmea este că la adresa unde îşi făcuse mutaţia manelistul nu este finalizată nicio construcţie, acolo urmând a se amenaja un camping. Anul trecut, Cristian Popescu Piedone a "locuit" şi el 30 de zile în Argeş, în localitatea Priboieni, la un bun prieten. Atât Vijelie, cât şi Piedone s-au întors cu domiciliul în Capitală imediat după ce au obţinut permisele de conducere. Piedone a devenit în doar o zi
chiar şofer profesionist!

Un permis auto între 700 şi 4.500 de euro

Candidaţii pentru obţinerea permisului auto ar fi plătit, conform anchetatorilor, între 700 şi 4.500 de euro. DNA susţine că membrii grupării infracţionale aveau sarcini bine determinate: racolarea persoanelor din mai multe judeţe care erau interesate să obţină permisul de conducere prin coruperea unor funcţionari publici, schimbarea domiciliului viitorilor candidaţi, falsificarea documentelor necesare participării la examen şi facilitarea promovării, în mod ilegal, a acestui examen.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite